Fashion & Beauty Gde ići? Gradski vodič Modna pravila Naš izbor Nekategorizovano

Jubilarni 10. Balkan Art Fashion Event

Deseti Balkan Art Fashion Event (BAFE festival) mladih modnih kreatora održava se, od 3. do 11. juna, u Beogradu. Ovogodišnji Festival održava se pod sloganom “Golden Years”. Kao i prethodnih godina, BAFE organizuje modne revije mladih dizajnera iz Srbije i regiona uz čitav niz propratnih događaja kojima je jedno zajedničko – moda.

Prvi događaj kojim se najavljuje BAFE je „Don’t touch the models” 3. juna u Barutani. Tim događajem počinje BAFE, a na njemu se promovišu dobro poznata imena modne i muzičke urbane scene, ali i novi ljudi modne umetnosti. Zanimljiv spoj photoshooting-a, modnih vinjeta, live pripremi hairstyle i makeup art-a, uz kvalitetan zvuk minimal deep tech house-a, sve to upakovano sa dozom dobrog ukusa.

Od 4. do 8. juna trajaće edukativna radionica Ateljea Milene Čvorović pod nazivom Subtraction Pattern Cutting. Šest odabranih polaznika će imati priliku da tokom ova četiri dana nauče i kreiraju nešto novo iz oblasti modnog dizajna. Kroz nekoliko faza rada sprovešće polaznike profesorke Milena Čvorović i Dragana Lađevac. Partneri koji su podržali ovu radionicu su Textil iz Užica i Zipplast iz Požege koji su mladim modnim kreatorima obezbedili tekstil i konac.
Sledeći događaj je 5. juna na Dorćol Platzu, gde se predstavalju kolekcije tri mlade dizajnerke, Marina Mićanović, Anesa Cvetkov i Jelena Dimitrijević.

Izložba Red Lights koja se održava 8. juna u Ben Akibi, ima za cilj da pored predstavljanja rada autora u oblasti mode, podseti publiku na retro tehnike razvijanja fotografija i da se pokaže kako analogna fotografija i dalje živi. Kako bi autor dočarao proces razvijanja fotografije sa filma, prostorija za izlaganje će biti predstavljena kao mračna soba, neizostavni deo svakog fotografa prošlog veka. Posetioci će imati priliku da se susretnu sa samom mašinom za izradu fotografija i sa fotografijama koje će se „sušiti” na kanapima. Izložba posetiocima daje priliku da osete delić atmosfere „mračne sobe” i finalno razvijene fotografije.

Deseto izdanje BAFE revija svečano otvara revija „Zipplast i partneri: Pink for the win” 9. juna u SKC-u, koja je inspirisana ženama obolelim od raka dojke. Agencija P.R.A. (PR agencija BAFE-a) je zajedno sa Zipplast-om, jedinim domaćim proizvođačem patent zatvarača iz Požege, osmislila ovaj događaj, uključivši i nekoliko poznatih modnih kuća: AMC, Balašević, PS Fashion, Tiffany i tekstilnu kompaniju Textil Užice. Svi oni su pružili podršku organizovanju ove revije donirajući sav potreban materijal. Tokom 9., 10. i 11. juna 40 dizajnera iz regiona će predstaviti svoje kolekcije stučnoj javnosti, kao i široj publici.
Pratite BAFE na društvenim mrežama: IG @bafe_event i FB /bafebalkan.

promo foto bafe_mini (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *