Gde ići? Gradski vodič Muzika Umetnost

Ženski orkestar na nov način

Sinoć je u Domu omladine, sala Amerikana održana premijera pozorišne predstave Ženski orkestar za sve prilike koja predstavlja novo čitanje čuvenog francuskog autora Žana Anuja.3 copy

Mlada rediteljka Marija Barna Lipkovski stipendista čuvene berlinske Ernst Busch Hochschule f. Schauspielkunst, čije se predstave već izvode u više beogradskih pozorišta, ovoga puta napravila je razigranu i dinamičnu predstavu koja se gleda u dahu, hrabro poverivši uloge mladim glumcima koji su tek zakoračili na pozorišne daske: Barbara Petrović, Aleksandar Jovanovi, Anđelka SImović i Draginja Mileusni. Ekipu mladih glumaca sigurno predvodi naša poznata glumica Snežana Savić koja sa puno humora gradi lik gospođe Ortanž, šefice orkestra.

Komad u kome će se svaka žena lako prepoznati govori o razlitim ženskim priama i sudbinama, ali i o sudbini žena umetnica koja ni u jednom vremenu nije laka.

Raskošne, prekrasne kostime izradila je modna kreatorka Danijela Grujić (Ring Road studio).

4 copy

Misaoni humor Anujev koji je uvek lekovit jer predstavlja igru sa istinom ovoga puta je očuvan i upotpunjen sjajnom muzikom proverenog bračnoumetnikog tandema: Irena Popović Dragović i Nikola Dragović koji su za ovu predstavu napisali potpuno nove aranžmane popularnih svetskih kompozicija od Karmen do La bambe.

Premijeri je prisustvovao veliki broj zvanica medju kojima su Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović sa suprugom Anom, Nj. E. ambasador Republike Crne Gore Branislav Mićunovi, Eva Ras, Nina Radulovi novinarka, dr. Ioanna Batsialou…

IMG_1390 (2)

Večeras (31. maj) je zakazana prva repriza predstave u Domu omladine, sala Amerikana sa početkom u 20 časova.

IMG_1465 (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *