100% prirodno Dobra hrana Gde ići? Naš izbor Wine club Zdrave priče

District 1- Gradska bašta sa pogledom koji odmara

Prva asocijacija na miris Beograda i kafe je Vračar, to niko ne osporava. Vračar je inače jedan od najzanimljivijih delova naše metropole jer se ljubitelji pravih kafa i kafića baš u tom delu grada pronalaze. U potrazi za najboljom – svojom kafom utrkuju se i ispijači i vlasnici kafića i taj miris je više od mirisa kafe, to je miris urbanog Beograda.

IMG_7704_mini

Kako pronaći mesto koje vam najviše prija, čija vas kafa i ambijent „vežu” da uvek ponovo dođete. Naš predlog je District 1 jer je to savršen paket kaferestoran. Nalazi se na uglu Rankove i Nebojšine ulice. Napravljen je po ugledu na evropske lokale. Prostran sa dva unutrašnja nivoa i dve bašte. Baš kako treba ako želite da proslavite neki važan datum u svom životu ili u životu vaših najmilijih (rođendan, godišnjicu braka, novi posao, rođenje bebe, ili bilo koji važan dan sa prijateljima, generacijom poput proslave diplome ili mature).

Originalnost enterijera ogleda se pre svega time što odiše kosmopolitskim duhom dok je modernost prisutna sa svedenim linijama i nenametljivim detaljima koji su okupani svetlošću. U posedu ovog novootvorenog ugostiteljskog prostora su i 2 terase čiji pogled pokriva Karađorđev park.

Kultno jutarnje kafenisanje u Nebojšinoj 31, učiniće da početak dana bude savršen u ambijentu gde se kafa nudi u svim oblicima i ukusima, a ono što District 1 izdvaja od mnogih beogradskih lokala je što je pet friendly, pa ne morate svog najboljeg prijatelja da ostavljate samog kod kuće.

IMG_7605_mini (1)

District 1 je mesto za dan i noć: u svojoj ponudi ima prave energetske bombe u formi sveže ceđenih sokova. Predlažemo vam da probate District mix koji je kombinacija šargarepe, pomorandže, jabuke i đumbira toliko moćna i puna vitamina da će vam organizam biti zahvalan što ste ga častili.

Služe se domaći sveži kolači, a NY Cheesecake je, kažu, ostavio bez daha mnoge koji su ga probali, dok ga neki redovno nose kući. To isto važi za koktele jer je lista toliko bogata da može da se meri sa najboljim beogradskim koktel barovima, a nisu zaboravljeni ni ljubitelji vina… u ponudi je i vinska karta sa šezdesetak različitih marki vina.

IMG_7666_mini

Gastro meni je raznovrstan. Kreativni doručak, salata u svakom obliku, paste, jela od mesa (biftek caprese, provansalska piletina, house burger od čistog junećeg mesa), kao i jela za vegetarijance. Kada je riba u pitanju naša preporuka je tuna stek. Sve to, ne samo da je ukusno, a ukus sam sebe reklamira, već je i usluga veoma brza, obavlja se bez mnogo čekanja, jer prati pauzu za ručak i užurbani ritam poslovnog sveta Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *