Film Nova lica Serije Umetnost

“Kreativni krik”- Marina Ćosić

marina-cosic

Dugo je naše filmsko platno čekalo na pojavu novog lica tako raskošne lepote koja može da se uporedi sa najpoznatijim lepoticama zlatnog doba Holivuda. I ne čudi onda što i sama pojava u kadru popularnog serijala Ubice moga oca nije mogla da prođe neprimećeno da bi nas ulogom Kaline u filmu Vrati se Zone uverila da uz lepotu poseduje i glumački šarm koji joj daje prirodnu prednost u moru sličnih lica i sigurnost u glumačkoj igri kao da nije student tek treće godine Fakulteta dramskih umetnosti u klasi Srđana Karanovića. Novo lice Aha magazine Marina Ćosić.

 IMG_6103_miniOdlično ste se snašli u ulozi Kaline u fi lmu Vrati se Zone i vrlo verno odigrali devojku sa autentičnim južnjačkim akcentom. Koliko vam je blizak mentalitet juga?

Prvo bih da se zahvalim na divnom komplimentu. Mentalitet mi je blizak, mama moje mame je sa juga, tačnije iz Makedonije. Verujem da je to bio olakšavajući faktor u celokupnim pripremama za ulogu, u koje spadaju rad sa lektorom filma i naravno, rediteljem Jugom Radivojevićem koji je iz Vranja i samim tim je iz prve ruke mogao da nam pomogne u građenju autentičnih likova.

 

 

2. Šta pamtite kao najdragoceniji savet sa snimanja ovog filma u kome igrate zajedno sa mnogim iskusnim glumcima: Lanetom Gutovićem, Ljiljanom Stjepanović, Goricom Popović…

Najdragoceniji savet je bio da dam sebi vremena u kadru. Takođe, trudili su se da me rasterete pritiska koji je, s obzirom na to da sam mlada i treća godina fakulteta, bio prisutan od prvog dana.

3. Pojavili ste se u seriji Ubice mog oca u ulozi Milice Despotović. Ova serija rađena je u duhu evropskih tv serija i produkciono se izdvaja od uobičajenog domaćeg igranog programa. Kako ste došli do uloge? Da li je bilo kastinga, probnog snimanja? Po čemu ćete pamtiti saradnju sa rediteljem Predragom Antonijevićem?

Drago mi je što sam bila deo tog velikog i drugačijeg projekta za našu televiziju. Ulogu sam dobila preko kasting agencije Pajper u kojoj su moji podaci već neko vreme. To je bilo moje prvo iskustvo pred kamerom, i to veoma zanimljivo. Saradnju sa Gagom Antonijevićem ću pamtiti po našem prvom susretu, kada je, nakon upoznavanja, rekao da vrisnem preplašeno kao da me neko juri. Isprva nisam razumela da li na sred seta treba da vrisnem, međutim rekao mi je da to uradim baš tu, tako da kad sam vrisnula, naravno izuzetno glasno, ljudi su se okrenuli da vide šta se dešava i da li je sve u redu. On je bio zadovoljan (valjda,hahah) a ja sam otišla smejući se.

4. Nalazite se u glumačkoj podeli novog autorskog projekta Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom. Kako izgleda raditi sa Bjelom, koliko se razlikuje u saradnji od onoga što znamo o njemu iz medijske slike, predstavite nam detaljnije ovaj projekat?

Rad sa Draganom Bjelogrlićem za sada protiče veoma lagano. Na prvom sastanku posle kastinga, odnosno nakon što su mi ponudili ulogu, dogovorili smo se kako Kosa, lik koji u Senkama igram, treba da se ponaša, kakvu energiju da emituje, i desilo se da se moje razmišljanje o ulozi nakon čitanja scenarija, poklopilo sa njegovom zamisli. Ne znam šta mislite pod medijskom slikom, ali ono što znam jeste da je vrlo profesionalan, možda je glupo da napomenem da daje odlične glumačke indikacije, prijatan je u poslovnoj komunikaciji, direktan, objektivan i zna šta hoće od projekta. Senke nad Balkanom su politička triler-drama sa elementimamistike čija je radnja smeštena u period 30-ih godina prošlog veka u Jugoslaviji. Biće veoma interesantno, tolik mogu da kažem. Nešto sasvim novo i drugačije.

Drugi deo intervjua možete pročitati u štampanom izdanju Aha magazina za kreativniji život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *