100% prirodno Nekategorizovano Zdrave priče

Uloga joda je važna u prevenciji teških bolesti

Poznato je da jod povoljno utiče na ceo organizam ali se manje zna da on blagotvorno deluje i u prevenciji mnogih, pa i najtežih bolesti.

shutterstock_147690509

Rak dojke poprima zastrašujuće i epidemijske razmere, upozorava Svetska Zdravstvena Organizacija. Prema njihovim podacima, ta opaka bolest danas je najčešći oblik zloćudnog tumora kod žena. Najnovije studije pokazuju da nedostatak joda nepovoljno utiče na pojavu karcinoma dojke. Izuzetno je važno da se jod unosi svakodnevno, jer organizam ne može da ga stvori. Naravno, pri tome ne sme da se zaboravi na redovne i preventivne preglede.

Jod najčešće unosimo preko jodirane soli. Međutim, unošenje soli u većim količinama nije preporučljivo, pa jod može da se unosi i kroz druge namirnice, među kojima su morska riba i alge, povrće koje sadrži jod… Tokom vrelih, tropskih dana, najbolje rešenje je da se pije mineralna voda bogata prirodno rastvorenim jodom. Na taj način se hidrira organizam i ujedno se unosimo dovoljna količina joda.

racici

Čuvajte svoje zdravlje na vreme!-poručuju stručnjaci.

Tekst žuto obojen izdvojiti i naglasiti: Uz redovne preglede, za prevenciju karcinoma dojke i štitne žlezde potrebno je i unošenje minerala, posebno joda.

Web sajt: http://bbminaqua.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *