Dobra hrana Naš izbor

Više od kafane- Kovač

                                                     

                                                          Hedonizam ispod lipe 

Svoju istoriju etno restoran Kovač, beleži još od 1932. godine kada je na mestu stare kovačnice nikla ova tradicionalna, sada poznata kafana sa pričom. Sve je u novom Kovaču, kao u staroj tradicionalnoj kafani ispod lipe, ali je gastronomska modernizacija učinila da ukusi stare i moderne kuhinje naprave neverovatan spoj.

_MG_0584
Sam enterijer je više od stila. Slojevita pomešanost, udobnost i različitost dezena i formi kao i boja koje ovaj prostor čine ne samo fotogeničnim, nego i potpuno neočekivanim daju energiju gostoprimstva. Fotografija nekadašnje kovačke radionice, stari nakovanj, ćilimi, burad na kojima isparava hleb koji je minut pre bio ispod sača podsećaju na glamurozne scene iz starih filmova.

Kuvari ovu kafanu i specijalitete potpisuju najorginalnijim receptima i njihovo majstorstvo potpuno se uklapa u nove tokove ugostiteljstva. Izbor jela i pića je do savršenstva probran i prati najprobirljivije konzumente. Miris jela zaista podseća na dobra stara vremena ali i na mapu ukusa svetskih metropola.

_MG_0191

Kovač i dalje neguje kult kafane kao institucije u kojoj gosti vode zanimljive razgovore, donose poslovne i privatne odluke ali i pronalaze inspiraciju za pisana književna dela. Preko četrdeset godina generacije svih klasa novinarstva napisale su svoje najbolje tekstove, seminarske radove i ekskluzivne intervjue baš ispod lipe restorana Kovač. Gotovo da nije bilo diplomske ili magistarske proslave gde se baš u Kovaču nije jelo i zalilo i gde su se susretali po prvi put za kafanskim stolom profesori i studenti.

Miris bašte, žubor fontane, savršena rasveta i igra senki preko dana daju jedinstvenost Kovaču čineći ovu kafanu potpuno posebnom. Kad se tome doda i muzika vrsnih muzičara čiji topli tonovi vežu uživaoce kafanskog života i ljubaznost osoblja jasno je zašto je ovo mesto, mesto vrhunskog hedonizma.

_MG_0404

Te tako i poruka „Jednom Kovač – uvek Kovač, jednom kafana – uvek kafana” postaje dovoljna za prepoznavanje onoga što se od ovakvog mesta i očekuje.

Web sajt: http://www.restorankovac.com/

Foto: Saša Džambić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *