Beauty Fashion & Beauty

Kako negovati kosu nakon letovanja?

Osim na kožu, sunce deluje i na kosu: izbeljuje je, isušuje, ona postaje osetljivija i brže cveta. Sunce može u veliko meri oštetiti kosu, pogotovo ako je ona prethodno bila podvrgnuta agresivnijim zahvatima, pa sunce i često kupanje u moru mogu dovesti do oštećenja vlasi. UVA i UVB zraci deluju na kosu tako što UVB deluje na površinu kose, dok UVA prodire kroz kutikulu i dolazi do kore. Delovanjem sunca dolazi i do promene boje kose, pa smeđa postaje crvenkasta, a svetla kosa žuti.

Svakako je preporuka da se u letnjim mesecima smanji upotreba boja za kosu kako se ne bi povećao rizik od oštećenja. Budući da je kosa nakon letovanja isušena, a koža glave oštećena, opadanje se može zaustaviti stimulacijom same kože glave (mezoterapijom), čime se takva koža i vlas vraćaju u život. Mezoterapija kose je jedan od načina prevencije i očuvanja zdravlja kose, ali i kože glave. Ova metoda podrazumeva primenu mezoterapijskih koktela specijalno formulisanih za oporavak oštećene kose i kože glave. Cilj ovog tretmana je zaustavljanje opadanja kose, jačanje strukture dlake i stimulacija rasta dlake.

Mezoterapija je odličan izbor nakon letovanja, budući da na kožu glave deluje na ćelijskom nivou, podstičući prirodnu sintezu ćelija i uspostavljanje mikrocirkulacije. Kako bismo joj vratili jačinu i sjaj, primena mezoterapijskih koktela omogućava dejstvo optimalne formulacije na sam koren vlasi. Tako se vlasište ishranjuje i hidrira, vidno se poboljšava kvalitet postojeće i stimuliše rast nove kose.

DR. Nenad Stanković

estera-dr-nenad-stankovic_mini

http://www.estera.rs/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *