Dobra hrana Wine club

Restoran JEZERO mesto dobrog ukusa

Na 25-om kilometru magistralnog puta od Podgorice ka Baru, u mestu Vranjina na obali Skadarskog jezera, smešten je restoran Jezero, omiljeno mesto brojnim turistima, ali i domaćim gostima, koji ovde dolaze da uživaju u dobrom zalogaju, vrhunskim vinima i ambijentu jednog od najlepših nacionalnih parkova Crne Gore.

Velika terasa restorana kojim upravlja vinarija Plantaže, iznad samog Skadarskog jezera, čini ga idealnim za odmor i opuštanje. Pogled na najveće balkansko jezero, predele oko Virpazara, tvrđavu Lesendro – lokalitetom poznatim kao “Njgoševa rana”, te svežina koja dolazi sa jezera, čini boravak svakog gosta izuzetnim. No, ushićenje prirodnim atrakcijama u okruženju restorana samo je uvod u hedonistički doživljaj koji vas očekuje. Poseban deo u jelovniku zauzimaju jela od jezerske ribe (krap, jegulja, ukljeva), dok blizina mora omogućava da na meniju uvek budu najplemenitije vrste jadranskih riba. Tokom obroka možete da probate različite vrste vina uz različita jela, od penušavih, preko laganijih ili punijih belih i moćnih crvenih vina, i da okusite svu snagu i raskoš koju ovo podneblje nosi u sebi.

Za slaganje vina i hrane Francuzi koriste riječ ”marriage” – “venčanje”, a to je upravo segment kojem se ovde poklanja posebna pažnja. Osoblje restorana je obučeno da vam pomogne u odabiru, pa dobijate pravo eno-gastro putovanje Crnom Gorom. Salata sa pohovanom hobotnicom u kombinaciji sa Pro Animom – Pinot Blanc je zaista pravi užitak za nepca. Karpaćo od bifteka uz Crnogorski Rose, ali i Burger na “naš” način i Vladika samo su neke od dobitnih kombinacija koje ovom prilikom preporučujemo.

FOTO-10_mini

https://www.plantaze.com/me/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *