Književnost

Bookmate elektronske knjige stigle na Balkan

Popularna aplikacija za čitanje elektronskih knjiga nastavlja svoju ekspanziju u Evropi preko Balkana, počevši od Srbije

Bookmate​, servis za čitanje elektronskih knjiga koji povezuje ljubitelje​ ​pisane​ ​reči​ ​širom​ ​sveta,​ ​zvanično​ ​je​ ​došao u Srbiju. Time su čitaoci u Srbiji dobili pristup Bookmateovom rastućem katalogu sa više od 850 hiljada elektronskih knjiga, na dvanaest jezika – uključujući 1500 naslova na srpskom jeziku i 300 hiljada​ ​knjiga​ ​na​ ​engleskom​ ​jeziku.

bookmate_vertical_logo

“Srbija za nas predstavlja veoma zanimljivo tržište i polaznu tačku za razvoj našeg servisa u ostalim zemljama Balkana,” rekao je Endru Baev, CEO kompanije Bookmate. „Uz neke zaista fantastične naslove na srpskom jeziku, kao i sjajne odnose s izdavačima u Srbiji, ubeđeni smo u uspeh servisa Bookmate u vašoj zemlji i radujemo se pružanju novog iskustva čitaocima u Srbiji.”

Ova aplikacija omogućava lagodno čitanje najtraženijih naslova u domaćim knjižarama. Bilo da želite da obnovite gradivo i zimu provedete uz neprevaziđene klasike, ili već imate spisak novih naslova koje jedva čekate da pročitate, Bookmate riznica knjiga u elektronskoj formi je savršeno utočište na internetu.

Bookmate je u Srbiji već uspostavio saradnju s najvećim izdavačima, poput ​Lagune, Vulkana, Čarobne knjige, Znanja, Paladina, Tardisa, Otvorene knjige, Odiseje​ i drugih. Digitalizacija njihovih izdanja najraznovrsnijih žanrova već je u toku. Pored toga, u ponudi će se ubrzo naći i pojedina elektronska​ ​izdanja,​ ​takođe​ ​na​ ​srpskom​ ​jeziku,​ ​koja će čitaocima biti dostupna​ ​isključivo​ ​na​ ​servisu​ ​Bookmate.

Pored mogućnosti čitanja najraznovrsnijih knjiga, Bookmate pruža korisnicima i brojne užitke, koji neminovno prate svakodnevno hranjenje literaturom. Otvaranjem Bookmate profila, korisnici mogu da izraze svoju kreativnost i prave sopstvene police za knjige, komentarišu i ostavljaju preporuke pročitanih naslova, ali i da se povezuju sa prijateljima, od kojih će možda dobiti ideju za knjigu koju bi mogli sledeću da uvrste u svoju zbirku.

Kao neke od prednosti korišćenja Bookmate servisa za čitanje elektronskih knjiga, neki od prvih korisnika su naveli mobilnost (biblioteka smeštena u aplikaciji na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru omogućava lak pristup željenim naslovima bilo kad i bilo gde), pristupačnost neograničenom broju knjiga po ceni jedne knjige, kao i interakciju sa prijateljima koji imaju sličan ukus za pisanu reč.

Nakon što je pokrenuo servis u Srbiji, najjačem tržištu na Balkanu kada je reč o izdavaštvu, Bookmate u narednim​ ​mesecima​ ​planira​ ​i​ ​ulazak​ ​na​ ​hrvatsko​ ​tržište,​ ​kao​ ​i​ ​tržišta​ ​ostalih​ ​zemalja​ ​regiona.

Bookmate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *