Fashion & Beauty

WILD Design – Stilski potpis sa pečatom

Tijana Daić je svoj brend stvorila radeći kao za sebe lično. Sve ono što je želela da ima u svom ormaru, a da je od prirodnih materijala, pretočila je u formu, liniju, udobnost i originalnost. Tako je brend Wild Design dobio upečatljiv stilski potpis. Neodoljiv retro šarm i ideja o netaknutoj divljini su pretočeni u formu urbanih modela. Bogatstvo etno – motiva i raznolikih detalja osvojiće poklonike udobnog dizajna u tonovima koji prate svetske trendove.

 Fin (21 of 34);

  • Umetnost je talenat koji se ili nasleđuje ili javlja niotkuda. Šta je ono što je kod tebe bilo odlučujuće da najteže forme u modelarstvu, torbe i obuća, postanu umetnički izraz?

Veliki uticaj na moje interesovanje, a sada i bavljenje jednom vrstom umetnosti, svakako su izvršili moji roditelji, koji su se iz hobija bavili slikarstvom, kao i sestra koja je akademska slikarka. Stoga verujem da je genetika imala velikog uticaja na moj talenat za crtanje, koji se izražavao još u detinjstvu, a kasnije se u nekim tinejdžerskim danima pretočio u dizajniranje garderobe za svoje prijateljice i sebe.

  • Koje materijale koristiš i kako ih biraš, kao i boje?

Svi moji modeli su izrađeni od prirodne kože, ali planiram da u skorije vreme uradim i neki vege program. Prilikom odabira materijala, prioritet mi je kvalitet, bilo da se radi o veluru, napi, nubuku ili krznu, uvek se trudim da svaki par radim kao za sebe. Što se boja tiče, pratim aktuelne sezonske favorite, ali smatram da je velika prednost mog brenda mogućnost individualnosti, pošto svaki kupac može da  izabere boju i detalje koje želi.

  • Ko te od svetskih dizajnera/modnih kuća, odnosno brendova inspiriše? Gde ste se prepoznali?

Svakako da pratim svetsku dizajnersku scenu, ali ne mogu reći da se trudim da ispratim baš svaki trend u smislu forme,  ali neki aktuelni detalji su uvek tu, kao na primer print, vez, marame, nitne… Ne bih izdvojila nijednog dizajnera posebno.

  • Kako praviš modele – da li u jednom dahu ili ih dugo osmišljavaš?

Dešava se da mi u momentu naiđe inspiracija za neki model, čak i dok sam sa prijateljicama na kafi, pa jedva čekam da dođem kući i prenesem to na papir. Sa druge strane, dešava se i da mi za pojedine modele treba više vremena i da neki model prođe puno faza od izrade probnog modela do njihove konačne forme, kada usput promenim mnogo detalja, sve dok ne budem zadovoljna.

Fin (7 of 34)

  • Da li inspiraciju pronalaziš u filmovina iz 70-ih godina XX veka i resama koje su svojevremeno krasile hipi pokret?

Moda se vraća, postoji par filmova iz tog perioda koje volim da pogledam, ali u ovom slučaju ne mogu reći da je neki film iz 70-ih uticao na moju inspiraciju. Boho stil je nešto što mene privlači , a u rese sam se zaljubila još kada sam kao tinejdžerka za rođendan dobila svoje prve čizmice sa resicama, tako da su od tada kroz moj garderober prošli mnogi odevni premeti u tom stilu.

  • Tvoj brend se veoma razlikuje od ostalih, šta je ono što ti lično nosiš i gde nalaziš inspiraciju?

Prvi model sam napravila za sebe, htela sam nešto što nisam mogla da pronađem na policama butika, uvek sam volela kaubojske čizme, što pripisujem mom dugogodišnjem bavljenju konjičkim sportom i ljubavi prema konjima, a moglo bi se reći i nekom indijanskom stilu. Kasnije, kada sam videla reakciju drugih ljudi na moje čizmice, odlučila sam da svoj stari poziv ekonomiste zamenim za dizajn kojim sam zapravo oduvek želela da se bavim.

  • Šta je ono što te nismo pitali, a želela bi da nam kažeš?  

Verujem da će se sve žene složiti sa mnom, kada kažem da, pored obuće, torbe zauzimaju vrlo važan deo garderobera svake od nas. Pa, tako su torbe, posle obuće, moja druga ljubav. Uvek sam uklapala garderobu prema svojoj obući i torbama, a ne obrnuto. Kada imate atraktivnu obuću i torbu, najjednostavniji komad garderobe izgleda vrlo posebno. Tako je logičan sled događaja bio taj da uz obuću počnem da radim i torbe, na koje sam posebno ponosna. Najsrećnija sam kada na ulici vidim devojke u mojim modelima, to me dodatno motiviše i inspiriše da stvaram.

Fin (15 of 34)

 

FB: WILD Design

Instagram: @wild.design.byt

Fotografije: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *