Gde ići?

Novi impuls kreativnom preduzetništvu u Srbiji

Kako od originalne ideje pokrenuti sopstveni biznis, promovisati ga i stvoriti konkretan proizvod na tržištu, bile su neke od tema konferencije posvećene promociji preduzetništva “ Dare To Be Original”, koja je otvorena danas u organizaciji Fondacije Novak Đoković, magazina Original i Privredne komore Srbije.

3

Specijalna gošća bila je Mikela Magaš, najbolja evropska inovaterka za 2017.godinu a program je svečano otvorila Jelena Đoković, direktorka magazina Original i Privredne komore Srbije.

U okviru dvodnevnog programa i ideje su predstavljali 33 domaća vlasnika biznisa iz oblasti turizma, autori unikatnih torbi, proizvođači organske kozmetike i mnogi drugi. Drugog dana konferencije biće održano i finale takmičenja za najbolju startap ideju na temu ” Tehnološka inovacija u službi čoveka”

2

”Ideja magazina i projekta ”Original” je da osnaži sve one koji žele da preuzmu inicijativu i čast nam je da smo ugostili Mikelu Magaš koja svojim radom pomera granice. Njeno iskustvo je jako posebno, retko i vredno. Ako samo jedna ideja posle naše konferencije dobije svoj život-znaćemo da smo uradili pravu stvar”, istakla je Jelena Đoković.

Mikela Magaš, dobitnica Nagrade Evropske Unije za inovatorku koja okuplja više od 7.000 naučnika, muzičara i programera iz celog sveta, zaslužna je za inovacije koje su pomogle di-džeju sa deformitetom ruke da svira gitaru, kao i slepoj pevačici iz Helsinkija da čuje reakciju publike preko senzora.

“Kada kreativnost i umetnost spojite sa naukom i tehnologijom, moguće je stvoriti inovacije koje pomeraju granice. U momentu kada kreiramo nove sisteme, koji mogu da pomognu ljudima i njihove nedostatke pretvore u prednost, nama je potreban svaki talentovani pojedinac. Konferencija “ Dare To Be Original” pomaže da se svi ti talenti sretnu, umreže, razmene iskustva i nadamo se dođu do nekih novih otkrića koja menaju svet u kojem živimo nabolje”, rekla je Mikela Magaš.

1

Konferencija “ Dare To Be Original” jedna je od aktivnosti nastalih u saranji Privredne komore Srbije i Fondacije Novak Đoković zaključene u maju ove godine sa ciljem da se pruži podrška edukaciji i razvoju domaćeg preduzetništva. Održava se danas i sutra na tri lokacije- u Dorćol Platzu, Marsh Open Space-u i Startitu. Učešće je besplatno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *