Gde ići?

ŠKODA na Paris Motor Show 2018: Sportski, održivo i digitalno

› ŠKODA će posetiocima na Paris Motor Show 2018 (2-14. Oktobra) pružiti uvid u digitalni svet na svom štandu u paviljonu 4

› ŠKODA VISION RS kombinuje karakteristike sportskog izgleda i održivosti

› ŠKODA KODIAQ RS je prvi SUV u rangu sportskih modela sa oznakom RS

› SPORTLINE i SCOUT dodatne verzije modela ŠKODA KAROQ

› ŠKODA OCTAVIA G-TEC sa većim dometom na CNG i jačim agregatom


Na Paris Motor Show 2018, ŠKODA će se predstaviti ne samo kao sportski i održiv brend već i kao pružalac usluga mobilnosti. Češki brend poziva sve posetioce sajma da iskuse posebno digitalno iskustvo od 2. do 14. oktobra: Na ŠKODA štandu u „User Experience“ uglu, posetioci će moći da iskuse fikcioni dan stvarajući svoj avatar koji će ih voditi kroz digitalnu ponudu. Sa VISION RS konceptom, ŠKODA nudi pogled u budućnost, predstavlja kompaktni automobil budućnosti i naredni nivo razvoja sportske RS porodice. Porodica koja sada dobija člana iz reda prvog SUV vozila ovog brenda –ŠKODA KODIAQ RS. SPORTLINE i SCOUT verzije su proširile ponudu kompaktnog SUV-a ŠKODA KAROQ. ŠKODA OCTAVIA G-TEC sada ima snažniji pogonski agregat i veći domet na ekološki prihvatljivi prirodni gas (CNG).

Razvoj kompanije ŠKODA AUTO od proizvođača automobila do „Simply Clever kompanije za najbolja rešenja mobilnosti“ je važan deo strategije „ŠKODA 2025 Strategy“. Na Paris Motor Show 2018, češki brend će pokazati kako vozač i njegovo okruženje postaju sve više povezani. Na ŠKODA štandu, posetioci će moći da iskuse tehnologije i virtuelne usluge koje čine život lakšim. U „User Experience“ uglu, posetioci će moći da kreiraju avatar i osmisle svoj digitalni alter ego sa svojim karakteristikama i potrebama. Korišćenjem kratkih videa, avatar vodi posetioca kroz zamišljeni dan koji je lakši uz inovacije i usluge mobilnosti iz ŠKODA AUTO DigiLab-a.

Inovativne usluge mobilnosti

Platforma za razmenu automobila HoppyGo se konstantno razvija i, na primer, već je jedna od najvećih u Češkoj. Njena sve veća baza nudi uslugu fleksibine mobilnosti koja se može organizovati lako pomoću aplikacije za pametni telefon. Pored ŠKODA Connect app, ŠKODA vozači mogu koristiti veštine i znanja ŠKODA Connect Alexa kako bi dobili informacije o svom automobilu postavljanjem jednostavnih pitanja Amazon Alexa Voice Service-u, a sve to iz svoje dnevne sobe: da li su vrata i prozori na automobilu zatvoreni, ili koliko goriva ima u rezervoaru i gde je njihova ŠKODA parkirana. Pored engleskog i nemačkog, ŠKODA Connect Alexa veštine su takođe dostupne i na francuskom jeziku. S druge strane, integracija Smart Home-a pruža korisnicima mogućnost da prate status Smart Home uređaja u svom domu iz ŠKODA vozila. Na primer, da li su zaboravili da isključe svetlo u kuhinji ili da li su prozori zatvoreni.

Pogled u budućnost sa modelom ŠKODA VISION RS

ŠKODA VISION RS koncept pokazuje kako ŠKODA vidi budućnost sportskih RS modela, ali i kompaktnih automobila. ŠKODA VISION RS kombinuje sportski izgled novog dizajnerskog jezika sa najvišim stepenom održivosti upotrebom recikliranih karbonskih vlakana i veganskih materijala. Osim karbonskih vlakana, materijala koji se već dosta koristi u moto sportu, enterijerom dominira i rezano staklo. Električni pogon garantuje efikasnu i dinamičnu vožnju. Koncept hibridnog pogona na punjenje kombinuje 1.5-litarski motor na benzin (110 kW / 150 PS) sa elektromotorom od 75-kW i pruža ukupnu izlaznu snagu od 180 kW (245 PS). CO2 emisija od samo 33 g/km naglašava održivost sistema. ŠKODA VISION RS može preći čak 70 km koristeći električnu energiju i pri tom emitujući nultu emisiju CO₂.

ŠKODA KODIAQ RS je prvi SUV u porodici automobila sa oznakom RS

Novi ŠKODA KODIAQ RS će uskoro ući u serijsku proizvodnju. Prvi SUV koji je opremljen novim, crvenim RS logom dolazi sa dizel pogonskim agregatom od 176-kW (240-PS), najjačim dizel agregatom u istoriji ŠKODA brenda. Postavljanjem rekorda od 9 minuta i 29.84 sekunde za SUV verziju sa sedam sedišta na Nürburgring’s Nordschleife, ŠKODA KODIAQ RS je dokazao svoje sportske sposobnosti u impresivnom stilu – čak i pre svetske premijere u Parizu. ŠKODA KODIAQ RS dolazi sa dizajnerskim karakteristikama posebno osmišljenim za RS modele, uključujući nove branike i crne elemente kao što su rešetka hladnjaka, lajsne, spoljašnji retrovizori, kao i full-LED farovi. Standardna oprema za sportski SUV takođe uključuje pogon na sve točkove, adaptivni DCC i progresivno upravljanje. KODIAQ RS je takođe prvi ŠKODA model koji dolazi sa aluminijumskim točkovima od 20“ i novim Dynamic Sound Boost kao standard. On dopunjuje prirodnu notu motora i poboljšava svoj zvučni profil. Unutrašnjost je oblikovana sportskim sedištima sa Alcantara® presvlakama i karbon kožom, kao i virtuelnim kokpitom.

ŠKODA KAROQ SPORTLINE sa benzinskim motorom od 140-kW (190 PS)

ŠKODA KAROQ SPORTLINE takođe ima sportski izgled. Predstavljen 2017. godine, ovaj svestrani kompaktni SUV je sada dostupan u novoj varijanti i po prvi put ekskluzivno sa 2.0 TSI motorom (140 kW / 190 PS). Kao SPORTLINE, emotivni dizajn modela KAROQ je još precizniji i sa mnogobrojnim crnim elementima koji naglašavaju dinamičnost. Crna sportska sedišta sa inovativnim presvlakama i sivim štepovima naglašavaju sportski izgled unutrapnjosti vozila. ŠKODA KAROQ SPORTLINE je dostupan sa pogonom na prednje ili na sve točkove. Takođe je moguće birati između dva benzinska i dva dizel agregata koji imaju izlaznu snagu od 110 kW (150 PS), odnosno 140 kW (190 PS).

ŠKODA KAROQ SCOUT je novi avanturista

ŠKODA KAROQ SCOUT preuzima ulogu novog avanturiste u KAROQ asortimanu. Ova nova off-road varijanta dolazi sa pogonom na sva četiri točka kao standard za sve pogonske agregate. Sivi plastični elementi pružaju zaštitu elegantnoj šasiji u gradu, kao i na neravnom terenu; hromirane trake okružuju rešetku hladnjaka i prozore. Uz ovaj model su dostupne felne od 18“ ili opciono od 19“. Unutrašnjost je opremljena Piano Black funkcijama, dekorativnim trakama u pepeljasto sivoj boji i sedištima sa novim presvlakama i šavovima u kontrastnoj boji. Dostupna su dva dizel agregata izlazne snage od 110 kW (150 PS) ili 140 kW (190 PS), kao i 1.5-litarski TSI benzinski agregat (110 kW / 150 PS).

Više snage i još veći domet na CNG za model ŠKODA OCTAVIA G-TEC

ŠKODA OCTAVIA G-TEC dolazi sa novim, jačim 1.5-litarskim TSI motorom (96 kW / 130 PS). Pogon na CNG smanjuje emisiju CO2 za oko 25 procenata u poređenju sa pogonom na benzin. Pored toga emituje se znatno manje NOx i nema čestica čađi. OCTAVIA G-TEC je dostupna u COMBI verziji i u paketima opreme Active, Ambition i Style. U skladu je sa trenutno izuzetno strogim standardima emisije izduvnih gasova i ostvaruje domet od 480 km na ekološki prihvatljiv prirodni gas. Ima tri CNG rezervoara ukupnog kapaciteta 17.7 kg.

www.skoda-auto.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *