Inspiriši se

U akciji „Čepom do osmeha“ uručeno pomagalo devojčici koja boluje od cerebralne paralize

Petra Stevanović je 25-o dete kojem je putem ove akcije olakšan svakodnevni život.

Beograd, 5. novembra 2018. Devojčici Petri Stevanović koja boluje od cerebralne paralize danas je u prostorijama specijalne osnovne škole „Novi Beograd“ uručeno pomagalo, neurološka stolica BAYO, obezbeĎeno zahvaljujući akciji “Čepom do osmeha”.

F01I1321

Petra je učenica drugog razreda ove škole, i pomagalo će joj olakšati svakodnevno funkcionisanje, time što će moći neometano da sedi. Ona je 25-o dete kojem je putem akcije „Čepom do osmeha“ uručeno pomagalo. Događaj je otvorila predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković poželevši svima dobrodošlicu: „Ponosni smo na sve vas, na celu Srbiju koja vredno sakuplja čepove, na svakog pojedinca koji je svojim zalaganjem doprineo Petrinom i osmesima još 24 mališana. Zajedno smo za 6 godina sakupili 180 tona plastičnih čepova i time učinili izuzetan pomak u zaštiti životne sredine.“

F01I1329

Ovaj dirljivi dogaĎaj Udruženje „Čepom do osmeha“ je organizovalo zajedno sa saradnicima i prijateljima akcije, kompanijom dm drogerie markt i brendom Garnier. Ispred kompanije dm drogerie markt se ovom prilikom prisutnima obratio Radoje Krajišnik: „Srećni smo što smo udruženim snagama, zajedno sa našim partnerima i potrošačima, uspeli da olakšamo svakodnevicu maloj Petri Stevanović.

F01I1409

Kompanija dm će nastaviti da podržava ovu akciju, i ujedno bismo želeli da motivišemo i druge kompanije da uzmu učešće u ovoj akciji kako bismo što većem broju mališana, kao i njihovim roditeljima, olakšali i vratili osmeh u život, a našu sredinu učinili boljim i čistijim mestom“.

Dok je ispred brenda Garnier Petri još mnogo osmeha poželela Ana Panajotović: „Svi brendovi L‟Oréal grupe, uključujui i Garnier, veruju da aktivna socijalna politika i odgovorno ponašanje, više nisu samo moralna dužnost, već i jedini put napred. Udruživši snage sa kompanijom dm i udruženjem „‟Čepom do osmeha‟‟, Garnier je zahvaljujući ovoj divnoj inicijativi, još jednom potvrdio svoju posvećenosti zajednici i značaju brige za sve.“ Uručenju je prisustvovao direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović, čija podrška ukazuje na veoma bitan doprinos udruženja očuvanju životne sredine, a koji se takoĎe obratio prisutnima: „Danas nas mnogi uče da smo sigurni samo onda kada gledamo isključivo sebe.

F01I1289

Moderno vreme nameće duh individualizma, mada ja mislim da čovek počne da se razvija tek kada kod sebe razvije empatiju, kada koliko je dobar prema sebi, bude dobar i prema drugima i što je jako važno, bude dobar prema planeti. Akcija „Čepom do osmeha“ , kao i društveno odgovorne kompanije koje je podržavaju, je spojila sve navedene i neophodne stavke za napredak našeg društva u 21. veku. Danas smo se okupili zbog najvažnijeg pitanja, da pomognemo maloj Petri i svima onima kojima je naša podrška neophodna. “

F01I1266

Direktorka škole Milunika Petrović je izrazila veliko zadovoljstvo jer je jednoj njihovoj učenici obezbeĎeno pomagalo i što je ovaj divan gest zabeležen baš u školi koju Petra redovno pohaĎa. Ceo dogaĎaj su svojom horskom izvedbom podržali njeni prijatelji iz klupe.

Tamara Stevanović, majka devojčice se na kraju obratila rečima: „Hvala svima koji su godinama uz nas i koji nam daju nadu da sreća dostižna bez obzira na okolnosti u kojima se nalaziš.“

Udruženje „Čepom do osmeha“ pomaže deci sa smetnjama u razvoju sakupljajući plastične čepove, čime ujedno i štiti životnu sredinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *