Gde ići? Književnost

Karaoke kapitalizam

KC Magacin vas poziva na pesnički hepening povodom knjige Karaoke kapitalizam (LOM, 2018) Borislava Stanića.

Događaj je participativnog karaktera i svi koju budu želeli moći će da učestvuju u proizvodnji poezije in situ.

Intro: Luka Bešlagić i Borislav Stanić

48368694_1897162190406455_6218344700160507904_o

O KNJIZI

Karaoke kapitalizam je zbirka poetskih tekstova nastala aproprijacijom raznorodnog tekstualnog materijala koji brojnim manipulativnim postupcima biva preoblikovan u nove celine. Služeći se strategijom prisvajanja, u književno polje se uvodi praksa koja u prvi plan stavlja čitaoca nasuprot istrošene figure pesnika/stvaraoca.

Borislav Stanić (1983), objavio knjigu pesama „Rupe“ (Matica srpska, 2012). Poezija mu je zastupljena u štampanoj i elektronskoj periodici ex-YU prostora. Pravi kolaže i gifove. Živi u Subotici.

Dr Luka Bešlagić (Beograd, 1985) završio je osnovne i master studije komunikologije na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum. Doktorsku disertaciju odbranio je na studijskom programu Transdisciplinarne studije savremene umetnosti i medija, pri FMK. Bavi se hibridnim transdisciplinarnim teorijama u polju humanistike i književnom produkcijom. Objavljuje radove u naučnim, stručnim i književnim časopisima. Autor je eksperimentalnih tekstova koji materijalizuju opisana teorijska istraživanja, iz kojih se izdvaja knjiga „Dva govora romana“ (Utopia, Beograd, 2012), koja poližanrovski uodnošava teorijski i književni diskurs. Njegova studija „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ (FMK, Beograd, 2017) osvojila je nagradu na Festivalu humanistike, kulture, umetnosti: FESK – Pazi šta čitaš. Radi kao docent na Fakultetu za medije i komunikacije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *