Fashion & Beauty

NUXE – Kako negovati usne i ruke tokom zime

“Zavedi ga dodirima, osvoji ga poljupcima!”

Da, ovo bi mogao biti naš omiljeni slogan ove zime jer kraj godine nosi posebne čari sa sobom. Zagrljaje, dodire, pažnju… i najslađe poljupce.

Toliko puta smo čuli da ruke odaju naše godine i način na koji brinemo o sebi. I istina je…

S obzirom da više ne nosimo laganu garderobu, te da su naši delovi tela manje izloženi spoljašnjim uticajima, koža ruku, a i lice su i dalje deo tela koji je potrebno dodatno negovati.

Hladni dani uz manjak vlage u vazduhu idealni su za narušavanje kvaliteta kožne barijere.

Depositphotos_209141222_xl-2015_headline (2)

Usled smanjene količine lipida, koji pored vode i ulja čine kožu, iritansi lakše prodiru, te shodno tome koža gubi vlagu, postaje suva, ispucala i sklona perutanju. Koliko je kožna barijera jaka, toliko je i sama koža spremna odupreti se hladnoći, suvom vazduhu koji je sve pristutniji s obzirom da je sezona grejanja.  S hladnijim vremenom lakše primećujemo njihovo isušivanje. Ovaj prelazan period do snežnih dana kada ćemo ih malo ušuškati rukavicama zapravo je najgori za njih, jer nisu posebno zaštićene od vetra, hladnoće ili zagađenosti.

Pravila nege tela potrebno je prilagoditi svakom godišnjem dobu, pa je ovoga puta NUXE izbor Rêve de Miel® linije (franc. San o medu).

Iz ove slasne linije proizvoda na bazi meda, namenjene suvoj i osetljivoj koži, svojom neodoljivom privlačnošću izdvojili su se savršeni proizvodi za negu usana i ruku koji su postali neizostavan deo kozmetičkih torbica mnogih žena širom sveta.

Kako prepoznati savršenu kremu za ruke?

Stručnjaci se slažu da savršena krema za ruke prvenstveno hidrira kožu obiljem vlage, hrani je dragocenim lipidima i podstiče njeno obnavljanje. Ujedno, ona štiti kožu od agresivnih spoljnih uticaja i sprečava prevremeno starenje kože.

ReveDeMiel_CremeMains_blank

Sve to, uz pomoć najsavršenijih sastojaka prirode, čini bogata NUXE Rêve de Miel® Krema za ruke i nokte. Ova legendarna krema za ruke, sadrži obilje vitamina E i samo najslasnije prirodne sastojke koji deluju na hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu kože ruku tokom cele godine: hidratantni i obnavljajući med bagrema, hranljiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena te nezamenljivi shea buter.

 Vitamin E

 Jedan od najvažnijih vitamina, vitamin E ili tokoferol, poznat i kao ‘vitamin mladosti’, izuzetno je moćan antioksidans koji deluje na intenzivnu zaštitu ćelija kože od prevremenog starenja.

Med bagrema

Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao jedan od najboljih saveznika za obnovu suve i oštećene kože. Bogat šećerima, med bagrema pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere, te deluje intenzivno protiv dehidratacije.

 Dragocena biljna ulja

Ništa ne hrani kožu tako dobro kao bogata prirodna, biljna ulja. Zahvaljujući visokom udelu esencijalnih masnih kiselina, savršena su nega za suvu i oštećenu kožu.

Ulje suncokreta bogato je linoleinskom kiselinom koja poseduje snažno hidratantno, hranjivo i obnavljajuće delovanje pa ujedno podstiče prirodnu proizvodnju 3 glavne grupe lipida u koži.

 Ulje argana poreklom iz Maroka, sadrži čak 80% nezasićenih masnih kiselina koje obezbeđuju učinkovitost i deluju na obnavljanje lipida u koži.

ReveDeMiel_BaumeLevres_2018_blank (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *