Gde ići? Umetnost

Operski melanž „Zimska bajka“ u Geozavodu

Beograd, 19. decembar 2018. – Ukoliko ste ljubitelj umetnosti, kulture i klasične muzike, uskoro ćete imati priliku da se u posebnom ambijentu upoznate sa biserima operske riznice! Manifestacija „Zimska bajka“ je operski melanž u izvođenju Narodnog pozorišta, koji će se održati u Beogradu u nedelju, 23. decembra 2018. sa početkom u 20 sati u zgradi Geozavoda. Pokrovitelj je Sekretarijat za kulturu grada Beograda, organizator Mreža za poslovni razvoj, a ulaz je slobodan. Održavanje ove kulturne manifestacije podržala je i kompanija Belgrade Waterfront.

Posle velikog uspeha Opere na vodi, prvaci Opere NP opet nastupaju u BW

  „Zimska bajka“ je operski melanž sačinjen od nekoliko naslova iz repertoara operske literature, koji je strukturiran u novu predstavu. Mobilnu opersku trupu izvođača čine renomirani operski umetnici -prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, reditelj i dramaturg Aleksandar Nikolić, kao i istaknuti operski i baletski umetnici mlađe generacije.

Uz sjajne klavirske saradnike kao što su Zarifa Ali-zade i Mina Ristić, publika će na ovom jedinstvenom događaju imati prilike da čuje delove iz najatraktivnijih dela operske umetnosti, kao što su „Rusalka“, „Hofmanove priče“, „Porgi i Bes“, „Ljubavni napitak“, „Otelo“ i „Manon Lesko“.

Bilo da ste pasionirani zaljubljenik u operu i njen vrsni poznavalac, ili do sada niste imali priliku da se prepustite uživanju u najživopisnijim delima klasične opere, umeće muzičkih virtuoza Narodnog pozorišta vas neće ostaviti ravnodušnim. Dođite i oplemenite svoju svakodnevicu duhom umetnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *