Umetnost

Izložba “Dekodiranje sećanja” Nine Todorović

Otvaranje u utorak, 12. marta u 19:00
Izložba traje do 29. marta 2019.
Galerija Doma omladine Beograda

Samostalna izložba Nine Todorović, “DEKODIRANJE SEĆANJA”, je nastavak istraživanja koja je umetnica kroz svoje prethodne cikluse radova sprovodila na temu fenomena memorije, segmenata koji se odnose na kolektivno pamćenje i lična sećanja, na odnos analognog i digitalnog, arhive, njihov prenos u virtuelni prostor, mapiranje kao i softverske greške (glitch-art). Na izložbi će biti predstavljeni ambijentalna instalacija, video rad i kolaži, koji su nastajali tokom i nakon jednog od autorkinih boravaka u Gracu (Austrija).

Nina Todorović rođena je u Beogradu 1973. godine. Diplomirala je 1999. na FLU, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Od 2000. član ULUS-a, sa statusom samostalnog umetnika. Magistrirala je u klasi istog profesora 2002. godine, a 2014. Je doktorirala na FLU, Beograd (mentor redovni profesor dr Mileta Prodanović).

Od 1995. godine aktivno izlaže, a do sada imala 46 samostalnih i učestvovala na preko 200 grupnih izložbi, kao i brojnim likovnim kolonijama, radionicama i web projektima, u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja.
Radovi joj se nalaze u stranim i domaćim muzejima i kolekcijama.

www.ninatodorovic.com
www.architectureofmemory.com 
www.ninatodorovic.blogspot.com

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *