Umetnost

Počinje prodaja ulaznica za maj u Zvezdara teatru

Predstavu Osama – Kasaba u Njujorku igra se u četiri termina. U predstavi koja je nastala prema tekstu Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Pešvskog i Darka Bajića koji je i reditelj predstave igraju Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović. Scenograf je Vesna Popović, a kostimograf Dragica Laušević.

Predstava Korešpodencija slavi jubilej – pedeseto izvođenje. Predstava je nastala prema romanu Zlatno runo B. Pekića u dramatizaciji B. Mihajlovića Mihiza. Režiju i scenografiju potpisuje Gorčin Stojanović, a kostime Lana Cvijanović. Predstava je imala izuzetno uspešan festivalski život. Osvojila je preko petnaest nagrada u zemlji i inostranstvu. U predstavi igraju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Ovog meseca Zvezdara teatar će ugostiti predstavu Limunacija, Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Niša. Održaće se i otvaranje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra 10.5. sa predstavom So na rane Tee Matanović. Dok će 20.5. biti održan muzičko-poetski recital posvećen Dušku Trifunoviću pod nazivom Tajna veza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *