Dobra hrana Gradski vodič

Festival poslastica i slatkiša u Domu omladine Beograda

U subotu i nedelju 25. i 26. maja u prostoru Doma omladine Beograda, partnera manifestacije, biće održan Festival poslastica i slatkiša SLADAK ŽIVOT. 

Posetioci Festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica. 

Biće izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, slatkih kremova, sladoleda, meda, medenjaka…  ukratko – neodoljiv izbor slatkih čarolija, pa i zdravijih slatkiša, bez šećera i s malo kalorija.

Svoj štand imaće i bake, penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Biće i retkih poslastica po recepturama iz starog Prizrena, kao i  jedinstvenih slatkiša iz raznih krajeva Srbije koji inače nisu lako dostupni na tržištu, a po prvi put u Beogradu biće predstavljeni i francuski medenjaci. 

Za posetioce su pored degustacija organizovane i radionice pravljenja i ukrašavanja medenjaka, a biće predstavljeno i 3-D štampanje na licu mesta unikatnih modli za testa za kolače, biskvite i sl. prema idejama i želji posetilaca.

Festival će u Domu omladine Beograda biti otvoren 25. i 26. maja od 10 do 21 čas, cena ulaznice je 250 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz. 

✉ Za sve informacije i akreditacije medija: festival@sladakzivot.rs 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *