Beauty

SPREMNA ZA STAZU? NAJBOLJI SAVETI ZA NEGU KOŽE SVIMA KOJI SE BAVE TRČANJEM

Trčanje je jedna od najzdravijih fizičkih aktivnosti i ima bezbrojne prednosti – smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, pospešuje smanjenje telesne težine, poboljšava tonus tela i ukupno raspoloženje. Ipak, ako redovno trenirate, da li se dovoljno često zapitate „šta li se događa sa mojim licem dok trčim”? Švedski brend FOREO, pruža konkretne savete kako da vaša koža bude negovana i dok se na stazi borite sa vetrom, kišom i suncem. Svi ovi faktori mogu nepovoljno uticati na kožu, ali uz pravilnu negu, u nekoliko jednostavnih koraka, trčanje će doneti čisto uživanje.

FOREO saveti koje trkači treba da imaju na umu:
● Krema sa visokim zaštitnim faktorom je sastavni deo nege
● Obucite se prikladno da se zaštitite od sunca
● Flašu vode uvek nosite sa sobom i rashladite kožu
● Podelite sa prijateljima na trkačkoj stazi najbolje savete za negu kože

Krema sa zaštitnim faktorom je vaš najbolji prijatelj Bilo da je nebo sunčano ili oblačno, krema za sunčanje je obavezna. Najranjiviji delovi tela izloženi sunčevim zracima su uši, usne, ramena i teme glave. Redovno nanosite kremu za sunčanje na ova područja.sa faktorom 30 SPF ili višim, 20 minuta pre izlaska iz kuće.

Obucite se prikladno da se zaštitite od sunca Ne skidajte previše odeće sa sebe i kada je najveća vrućina. Navika da nosite majcu sa kratkim rukavima, kačket i naočare sa UV zaštitom imaće višestruke koristi na duge staze, jer koži pružate bolju zaštitu (otprilike kao SPF faktor 8).

Unosite dovoljno vode i rashladite kožu
Kada trčite, krvni sudovi se šire kako bi se telo oslobodilo toplote, te se može javiti crvenilo kože. Ponesite peškirić koji ćete nakvasiti vodom i tako rashladiti lice i vrat. Pijte dovoljno vode, a posle svakog treninga se umijte i nanesite hidratantnu kremu kada se koža umiri.

Nega se ne završava kada stignete na cilj
Bez obzira na distance koje savladavate, pobrinite se da vaša koža ostane u formi, uz pravilno čišćenje nakon vežbanja. Uz pomoć kompaktne četkice za čišćenje lica LUNA play plus, dovoljan je samo jedan minut da se osvežite i pokažete svoje najbolje lice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *