Wine club

Verkat je otvorio vrata!

U subotu, 6. jula Vinarija Verkat, je svečano otvorila svoj izložbeni i degustacioni prostor u Čereviću na Fruškoj gori.

U velikoj bašti vinarije za brojne goste je organizovan prijem i degustacija Verkat vina, sireva i mediteranske hrane, a užitak je upotpunio Mustang Jazz Trio. Posetioci su imali priliku da premijerno vide renoviran degustacioni prostor, obiđu prozvodne pogone, i upoznaju se sa tehnologijom pravljenja vina iz prve ruke.

Tokom ovog letnjeg popodneva i večeri, bašta Verkata je bila prava oaza i predah od gradske vrućine za sve ljubitelje vina.

Ovim događajem Vinarija Verkat je otvorila prostor za posete, degustacije i druženje za sve zainteresovane. Za više informacija posetite www.vinarijaverkat.com.

Vinarija Verkat je mala porodična vinarija koja se ove godine prvi put predstavila vinskoj publici. Ovaj vinski poduhvat je  nastao sa željom da se od jedinstvenog porodičnog zasada Malvazije na Fruškoj gori oblikuje izuzetno vino po kojem se ova vinarija prepoznaje. Verkat se, pored Malvazije, predstavio i vinima Grašac beli i Roze.

Vinarija je smeštena u mestu Čerević, na severnoj strani Fruške gore u neposrednoj blizini sopstvenih vinograda.  Iako na samom početku vinskog puta, Verkat je vinarija posvećena stvaranju izuzetnih vina, vina koja su gajena sa veštinom i oblikovana bez ustupaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *