Nekategorizovano

Imunitet na prvom mestu

Korona nam je pokazala da je imunitet najvažniji i da je jak imunitet pola zdravlja. U razgovoru sa Jelenom Nenadović, direktorkom kompanije Omni Medikal, koja nam otkriva prednosti svakodnevnog uzimanja C i D3 vitamina. Ovu zanimljivu priču o D3 i C vitaminu prenosimo u celini.

Šta je vitamin D?

Vitamin D3 (holekalciferol) , je prirodni oblik vitamina D. Sintetiše se prirodnim putem u koži,gde pod uticajem sunčeve svetlosti iz neaktivnog prelazi u aktivni Vitamin D3

Koje su prednosti uzimanja vitamina D?

Redovno uzimanje vitamin D3 doprinosti normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora u organizmu, poboljšava mineralizaciju kostiju, neophodan je za prevenciju osteomalacije, pomaže u formiranju skeleta i zuba, važan je za održavanje zdrave mišićne funkcije, obezbeđuje normalno funkcionisanje paratiroidne žlezde i zajedno sa kalcijumom pomažu u smanjenju gubitka koštanog tkiva kod žena u menopauzi.

Koji su to faktori rizika za nedostatak vitamina D?

Neki od preduslova za nedostatak ovog važnog vitamin mogu biti: neadekvatna izloženost sunčevoj svetlosti (izbegavanje sunčanja, visoka zagadjenost vazduha), veganski način ishrane usled izbegavanja mlečnih proizvoda, starije osobe zbog smanjene sposobnosti sinteze vitamina D3, osobe sa bolestima jetre i bubrega, osobe na terapiji antikonvulzivima, kortikosteroidima (uz konsultaciju sa lekarom), alkoholizam, cistična fibroza, period oporavka posle hirurških zahvata,opekotine, povećan stres i hronična iscrpljenost zahtevaju veće doze vitamina D.


Takođe, kao veoma važan navodi se i Vitamin C? Koje su prednosti uzimanja ovog vitamina?

To je esencijalni vitamin i jedan od najvažnijih antioksidanata, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i podržava imuni i kardiovaskularni sistem

On učestvuje u stvaranju i održavanju kolagena, neophodan je za regeneraciju tkiva i povećava otpornost prema infekcijama

Koje preparate preporučujete našim čitaocima?

Naša kompanija ima rešenja na oba polja. SYNERGY SYNCADOL Vitamin D3 je prirodni oblik vitamina D rastvorljiv u mastima. Vitaminv D podržava pravilnu funkciju imunog sistema i svi vodeći svetski farmaceuti i imunolozi preporučuju uzimanje ovog vitamin. Za redovnu i pravilnu konzumaciju vitamin C naša preporuka je SYNERGY VITAMIN C1000mg sa produženim delovanjem.

Za više informacija obratite se našoj Kući od poverenja kada su u pitanju medicinski preparati na www.omnimedikal.rs ili na telefon +381 60 50 50 318.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *