Nekategorizovano

Dobre devojke ipak postoje… Olja Lević

Iz novog 28. broja #AhaMagazin

Mlada glumica trenutno uživa veliku pažnju televizijskih gledalaca i ta popularnost joj istinski prija. Međutim, ta dobra Mila u seriji koja će se verovatno još dugo emitovati je ipak samo lik. Olja iskreno priželjkuje neku mračnu, istorijski poznatu, drugačiju, prefriganiju ulogu, kako bi u stvari mogla da se pokaže u drugom svetlu. Ono što je trenutno ispunjava su humanitarni rad i osećaj da popularnost može da bude upotrebljena u najtananije i najhumanije svrhe. Takvu misiju smatra svojom ličnom potrebom. Dizajnerka u njoj uvek bira neobičan spoj, manje je više, a i kad je više treba da bude posebno i originalno.

Fotograf: Mina Dishlenkovich
Šminka/frizura: Aleksandar Dramićanin
Stilisti: Elena Nikolaevna i Milica Cenerić

Da li postoji igra u tvom privatnom životu? I ako postoji, šta je?

Naravno. To je nešto što nas zabavlja i na neki način čuva dete u nama. Od najmlađih dana uživamo u raznim vrstama igara i igrica. Privilegija mog posla je različitost, te tako igrajući doktorku, sekretaricu, dobru, lošu, zavodnicu, smernu devojku gradim ne samo ulogu, već i sebe… Život shvatam kao igru, a ne previše ozbiljno…

 2. Da li si u novoj godini napravila planove za budućnost ? I koje?

 Odlučila sam da u novoj godini sebe prepustim životu i da ne planiram previše. Moje iskustvo iz prošlosti me je naučilo da kad god sam napravila bilo kakav plan, baš nikad nije ispalo kako sam zamišljala. Na sreću, uglavnom je bilo bolje nego što sam planirala… I to je možda sudbina.

 3. Da nisi glumica bila bi?

Volim enterijer i verovatno bih bila dizajner. Još kao detetu, uređivanje prostora me je privlačilo i bilo zanimljivo. Vreme bez posla u mojoj branši sam koristila da radim na sebi i da se bavim drugim stvarima. Nakon akademije, završila sam master na FON-u, smer Marketing menadžment i odnosi sa javnošću. To mi je pomoglo i dalo priliku da se neko vreme oprobam u marketingu, ali i kao HR…

 4. Da li imaš omiljeni film, knjigu, pozorišnu predstavu?

Film „Kum“! Svaki put ga gledam sa istim uživanjem i uzbuđenjem i smatram da je najbolji film svih vremena. „Mali princ“ je moja najdraža knjiga i kad god je čitam otkrijem nešto novo.  Kad su klasici u pitanju, uvek „Majstor i Margarita“, maestralan splet mistike, filozofije i satire. Predstava koju zaista obožavam je još uvek „Hadersfild“, zbog neprevaziđenog Nebojše Glogovca, koji je i tako tešku ulogu  izneo i odigrao ubedljivo i sa neverovatnom lakoćom.

Haljina: AME couture

 5. Šta je ono najkreativnije što si uradila u životu?

 Dala sestri ime (smeh), jer nas ime određuje i čini se da ponekad i šalje poruku. Imena imaju svoju otvorenu i zatvorenu poruku i nekad se neke velike stvari dese u poslu ili životu baš zbog imena.

 6. Prijateljstvo je za tebe?

 Ljubav, iskrenost, podrška, posvećenost. Nešto što se čuva i neguje.

 7. Uloga koju priželjkuješ?

 Dosta različitog priželjkujem. Volela bih da kroz karijeru odigram lepezu različitih likova. Trenutno bih želela da igram neki mračan lik, najmračniji, težak lik, koji je potpuna suprotnost od uloge Mile.

 8. Kako si preživela koronu? Šta ćeš prvo uraditi kad prođe korona?

Ne znam kako bih preživela da sam toliko radila, a svi ostali putovali i uživali. (smeh) Na moju sreću, radno! Putovanja su mi definitivno za vreme korone najviše falila i sanjam da ću prvo kad dođe leto i prođe korona, otići na Ibicu.

9 .Tvoja udružena humanitarna akcija za jug Srbije je jedna od lepih stvari koje su ti se dogodile, pored popularnosti. Šta je ono što te je obradovalo, a šta rastužilo u toj akciji?

 Nekoliko nas je odlučilo da popularnost iskoristi i pomogne ljudima kojima je pomoć preko potrebna. Kad smo se uputili ka Leskovcu, nismo znali šta tačno da očekujemo. Zatekli smo potresne situacije. Ljudima, koji su godinama nešto gradili, u trenutku je sve bilo uništeno. Vlaga u svakoj sobi, laminat izdignut, nameštaj uništen, većina nema grejanje u ovih hladnim danima, a mnogi ni struju. Bez obzira na situaciju u kojoj su se ti ljudi našli, oni su nas sačekali sa osmehom, pokazali širokogrudnost i optimizam na najlepši nacin. Koliko-toliko, uspeli smo da im pomognemo. Uz pomoć poznatih kompanija, prikupili smo građevinski materijal, farbe, laminat, kao i novčana sredstva. To je lepši deo popularnosti.

 10. Kada si u životu rekla da je sudbina tako htela?

 Više puta. U mom slučaju se uvek pokazalo da sudbina radi najbolje po mene, kako na privatnom, tako i poslovnom planu. Dešavalo se da se pitam zašto je nešto moralo baš tako da bude i u tim trenucima nisam  bila zadovoljna. Međutim, kasniji sled događaja pokaže da je to što ne želim bilo bolje i zato se više ne brinem, već se samo prepustim i uživam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *