Nekategorizovano

Novak Đoković Fondacija ostvarila najuspešniju Sezonu darivanja od nastanka projekta

Zahvaljujući podršci više od 1400 velikodušnih pojedinaca i kompanija, petostruko premašeni ciljevi donatorske kampanje “Sezona darivanja”; nakon dupliranja svih donacija od strane osnivača Novaka i Jelene Đoković – prikupljeno više od 345 hiljada evra za adaptaciju i opremanje vrtića u opštini Medijana u Nišu i druge projekte.

Tradicionalna donatorska kampanja Sezona darivanja – čiji je cilj da širi svest o značaju ranog obrazovanja i omogući pristup predškolskom obrazovanju što većem broju dece širom Srbije – ostvarila je rekordni uspeh početkom ove godine! Neviđena podrška istaknutoj akciji Novak Đoković Fondacije iz celog sveta – inspirisana pričom male Danine, Nede i njihovih vršnjaka iz ovog grada – omogućila je da se prikupe sredstva za uređenje novog vrtića koji će primiti 100 mališana – polaznika i pružiti im najbolje uslove da se razvijaju u bezbednom, razigranom i podsticajnom okruženju sa vršnjacima. Time je Fondacija načinila još jedan korak bliže objavljenoj misiji da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

Preko 1400 ljudi iz 32 zemlje je podržalo kampanju, kao i mnoštvo kompanija iz Niša, Srbije i inostranstva. Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković iz godine u godinu tradicionalno dupliraju prikupljenu sumu iz ličnih sredstava, čime je konačno prikupljeno 346.315 evra, pet puta više od prvobitno zacrtanog iznosa. S obzirom na značajni premašaj planiranog cilja, ostatak sredstava će biti preusmeren za otvaranje novih vrtića, gde ćemo obezbediti nova mesta za mališane u Srbiji i o tome će Novak Đoković Fondacija uskoro obavestiti velikodušne donatore i javnosti putem svog sajta i društvenih mreža.

Zahvaljujući Sezoni darivanja, liste čekanja za upisivanje u vrtiće u Srbiji će se smanjiti, i stotinu novih polaznika će dobiti priliku da započne svoj razvoj na najbolji mogući način i pođe stopama svojih brojnih slavnih sugrađana – od kojih su se mnogi ovom prilikom ostvarili kao značajni donatori. Novi vrtić će imati četiri radne sobe sa ukupnom površinom objekta od 454 kvadratna metra. Boravak dece u vrtiću omogućiće roditeljima da lakše pristupe poslovnim i privatnim obavezama, što dugoročno može da znači veću finansijsku stabilnost i temeljnije planiranje budućnosti.

Nemerljiv doprinos uspehu ove tradicionalne akcije Novak Đoković Fondacije u Nišu dali su i svetski priznati violinista i rođeni Nišlija Nemanja Radulović, poznati glumci i muzičari i influenseri Sloboda i Dragana Mićalović, Nina Janković, Andrija Milošević, Jelena Gavrilović, Andrej Maričić, Lena Kovačević, Andrej Josifovski Pijanista, Anđelka Prpić, Sergej Ćetković, Marina Ćosić, Ana Štajdohar, Marijana Tabaković, Srđan Timarov, Strahinja Ćalović, Dolores Milošev Erdeg, Marija Hudolin i mnogi drugi.

Uspeh Sezone darivanja ne ogleda se samo u prikupljenim sredstvima, nego i u širenju zajednice koja veruje u snagu ranog obrazovanja i otvaranju srca za dečije snove – na čemu Novak Đoković Fondacija još jednom izražava svoju duboku zahvalnost svima koji su je podržali u ovom istorijskom uspehu u Nišu!

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 49 vrtića i pomogla više od 49.556 dece.

Za više informacija posetite naš website i društvene mreže – Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter. Kontakt e-mail za predstavnike medija: media@novakdjokovicfoundation.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *