Beauty Fashion & Beauty Nekategorizovano

Crveni ruž- da ljudi slušaju i gledaju šta govoriš

Jel najlepša žena ona koja je nasmejana? Definitivno je tako. Ovom fenomenu je kadkad potreban završni dodir. A šta bi to moglo biti? Iz moje perspektive, ako je sve u redu sa unutrašnje strane osmeha, tj, ako se on pojavljuje posledično istinskoj radosti, onako kako se sunce nadvija iznad svoda, kao trag novog dana koji sviće, potrebno je staviti mu okvir. A znaš kako zagovaraju estete: okvir ume da dopuni umetničko delo i doda mu koju kap lepote više, ali i da ga degradira. Zato je izbor okvira za tvoj osmeh važan. Veoma važan, dodala bih, te ovog puta stavljam fokus na crvenu nijansu. Iz ličnog iskustva, kad hoću nešto malo boje na usnama, uvek biram ruževe koji su vodootporni, jer Roršahovu mrlju rado viđam na meridijanima koji ne uključuju moje lice. Zašto? Pa, jednostavno, tu i tamo, uvek se nešto pojede ili popije, a i volim da ljubim sebi drage ljude, s kojima ,,visim“(to uključuje i moju razigranu dečurliju, pa tek kad ih cmoknem i ugledam trag crvenih usna, setim se da sam tog dana ,,u boji“). Stoga, evo liste sedam ruževa u boji, koji zadovoljavaju navedene parametre i kojima se uvek rado vraćam. 

Stavka za oprez: pre ruža nanosim labelo ili neki drugi prajmer,kako bih izbegla ,,osećaj suvih usana“, koji skoro svi vodootporni ruževi kako u stiku, tako i u tečnom stanju, imaju. Olovka pre ruža je plus, ali kad je žurba, biram ruževe koji imaju svoju četkicu, ili dolaze u olovci i samim tim se lako nanose. 

Još jedna dojava za kraj: Ako ipak izabereš ruž koji nije vodootporan, savetujem da nakon nanošenja, usne naprskaš proizvodom za setovanje šminke. Moj favorit je MAC Fix, jer je lagan i hidrira kožu, osim što besprekorno ,,drži“ sve na svom mestu. 

  • Mac cosmetics, Ruby Woo
  • Maybelline New York Superstay Vinyl Ink 
  • Dior Rouge 999
  • Yaemina Totally Matte Liquid Lipstick Red Vs Red
  • NARS Cosmetics Velvet Matte Lip Pencil, Cruella
  • Dior Forever Liquid Transfer-Proff Lipstick
  • Shiseido VisionAiry Gel Lipstick

Tekst : Nevena Vujović 

Naslovna fotografija: https://www.instagram.com/p/CnxLonzviK2/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *