Dobra hrana HIT namirnica

Himalajska so: belo zlato za naš organizam

 

hs

     Himalajska so datira od davnina, kada je smatrana isključivo luksuzom za kraljeve. Poreklom iz pramora, podnožja Himalaja, pripada kategoriji kamenih soli, ali je za razliku od ostalih nastala pod velikim tektonskim pritiskom tokom 250 miliona godina. Do danas je ostala jedinstvena i svojom savršenom kristalnom strukturom može da se poredi sa belim zlatom.

     Najčistija so na svetu, sadrži 84 minerala i elemenata kojih ima i u ljudskom telu. Dodatna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita dragocena je za očuvanje zdravlja. Najkvalitetnije gromade ručno se melju, peru i suše na Suncu, što doprinosi zadržavanju svih njenih vrednih sastojaka. Koristi se za inhalaciju, kod problema sa sinusima, upale grla, astme ili bronhitisa a pokazala se vrlo delotvornom u lečenju reume, alergija i ostalih kožnih bolesti. Takođe, ojačava kosti, reguliše san, održava libido, sprečava širenje vena na nogama i bedrima, reguliše krvni pritisak, usporava starenje, reguliše količinu vode u telu, kao i nivo šećera. Od pojedinih komada izrađuju se svetiljke i lampe jer čini vazduh čišćim i zdravijim. Uspešno elelminiše štetna elektromagnetna zračenja, pa je aparate izrađene od ove soli preporučljivo držati pored televizora ili računara.

    Analizirana je od strane hemijske laboratorije nemačkog Instituta Fresenius, koji je dokazao da ima mnogo važnih elemenata u sebi.  Čuvanjem na suvom mestu ima neograničen rok trajanja. Toplih nijansi ružičaste boje himalajska so čista je dragocenost i recept za poboljšanje kvaliteta života svake porodice, koja svoj kuhinjski kutak obogati ovom lekovitom namirnicom.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *