4. Virabhadrasana II sa stolicom

4-01Opkoračite stolicu tako da sa oba dlana drže naslon stolice. Spoljna strana stopala zadnje noge se odupire o zid. Otvorite prednju nogu pod uglom od 90 stepeni i savijte nogu u kolenu, bez da vam koleno prelazi liniju pete.

Desni guz je oslonjen na sedište, što omogućava olakšanje pri pravljenju ispravnih akcija koje su ovde otvaranje prepona I kukova. Zadnja noga je potpuno izdužena, koleno, kukovi i peta su u istoj ravni. Trup gleda napred a ruke su savijene u laktovima I odgurujući se o naslon, šire dijafragmu I dorsalni deo kičme. Nakon nekoliko ravnomernih udaha i izdaha ispravite prednju nogu i ponovite asanu na drugoj strani. Ova asana povećava kapacitet pluća šireći grudni koš. Takođe blagotvorno deluje na pršljenove koji su iskočili ili su izmešteni i na bol u lumbalnom delu. Smanjuje masne naslage na kukovima I izdužuje prepone.

Uređuje: Marija Jakšić

http://www.iyengaryogaserbia.rs/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA