Nekategorizovano

Novo u fondaciji Novak Đoković – za dečje velike snove

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Jelena Đoković je predstavila 20 novih projekata fondacije Novak Đoković, čija se realizacija očekuje do kraja ove godine, a za čije potrebe će biti izdvojeno oko 700.000 evra. Reč je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra prošle godine.

Jelena Đfoto: Novak Djokovic Foundation

Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života.

20160317_101143Vrtić Naša Radost – Aleksandrovac

Tom prilikom Jelena Đoković, direktorka Novak Đoković fondacije istakla je da je fondacijski tim pažljivo i temeljno birao projekte koji će biti realizovani u ovoj godini.

“Tokom prošlogodišnjeg konkursa na adresu Fondacije pristiglo je 1.400 projekata. Trudili smo se da izaberemo one u kojima deca pohađaju predškolske programe u veoma teškim uslovima i želeli smo to da promenimo nabolje. Puno vremena i truda smo uložili kako bismo napravili najadekvatniji izbor predškolskih i školskih ustanova koje će u narednih nekoliko meseci biti rekonstruisane, sređene i opremljene.”

20151215_122354Vrtić u Medoševcu

“U svom radu polazimo od toga da je za srećno detinjstvo svakog deteta veoma važno ulagati u programe ranog obrazovanja i razvoja, kako bismo stvorili jednake šanse za sve njih. Verujemo da će ove investicije omogućiti da 5.000 mališana iz 20 gradova, u kojima ćemo realizovati projekte, dobije bolje uslove odrastanja. Ovo je prilika i da pozovem sve pojedince i kompanije da razmišljaju o budućnosti naših najmlađih i pomognu kako bi deca sanjala velike snove”, rekla je direktorka Fondacije.

Među 20 projekata, najveći za ovu godinu su rekonstrukcija objekta PU “Naša radost” u Aleksandrovcu, zatim adaptacija stare škole za potrebe vrtića u Medoševcu kraj Niša i rekonstrukcija objekta “Veseli cvetovi” u Smederevu.

20160602_122704Vrtić “Veseli Cvetovi” – Smederevo

Prilikom razgovora sa Jelenom, ona je naglasila da novac nije ono što određuje vrednost čoveka, kao i da su najčešće oni koji najviše pomažu upravo ljudi koji dolaze iz manje privilegovanih staza života, baš zato što prepoznaju kako je teško odrastati u ne tako sjajnim uslovima.

Jelena je takođe pozvala sve ljude otvorenog srca da se priključe humanitarnoj akciji, jer je darežljivost prema onima koji to ne mogu uzvratiti – najiskrenija. Pomozite i vi!

izvor naslovne fotografije: Metro UK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *