Gradski vodič

Mikser festival – Sensitive Society

mixerOsmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održaće se po peti put u beogradskoj četvrti Savamali, od 8. do 12. juna 2016. godine, na više od 40 lokacija i uz učešće oko 1000 stvaralaca. Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Young-Balkan-Designers

Fokus ovogodišnjeg Mikser festivala je trostruk i u centar pažnje, pod kapom noseće teme “Osetljivog društva”, donosi žensko stvaralaštvo i rodnu ravnopravnost, zatim izbegličku krizu i moguće pravce integracije izbeglica u evropsko društvo, i na kraju na otvorene platforme za razmenu znanja i ideja.

Black-box

Oslanjajući se na ova tri fokusa, Mikser festival teži da istraži društvene koncepte kojima građani i kreativni profesionalci mogu da utiču na aktuelne društvene procese kako bi unapredili kvalitet svakodnevnog života, otvorili put za direktniju saradnju sa osetljivim i ugroženim grupama i promovisali humane vrednosti, empatiju i ljubav.

Program i mapu Mikser festivala možete preuzeti ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *