Naš izbor

Letnje prijateljsvto sa Lagunom

Vreli letnji dani kao stvoreni su za opuštanje uz dobru knjigu na plaži. Ukoliko još obavljate poslednje pripreme za vaše putovanje iz snova nikako ne zaboravite da posetite Lagunu i odaberete priču koja će vaš odmor dodatno začiniti.

Budući da je Grčka riznica najuzbudljivijih, avanturističkih, ali i romatičnih ostrva koja u velikoj meri posećuju naši turisti, asocirala nas je na novi roman Vari Makfarlejn pod nazivom Mozda si to bila ti. Ovo je priča o Ani Alesi – stručnjaku za istoriju, ženi veoma bujne kose i povremeno dugačkog jezika. Ona je u potrazi za prijatnim muškarcem za inteligentne razgovore i romantične trenutke kao iz ljubavnih romana.Uprkos sve samim čudacima koji joj se javljaju na sajtu za upoznavanje, Ana ne može biti srećnija. Tek je zašla u tridesete, radi posao koji voli i život joj je lepši nego što je mogla i da sanja.

Međutim, nije uvek bilo tako, najradije bi zaboravila godine koje je provela kao „nilski konj“ u jednoj gimnaziji u Istočnom Londonu. Stoga, kad joj se u životu ponovo pojavi Džejms Frejzer – vinovnik Aninog konačnog poniženja u gimnaziji – njen svet počinje da se okreće naglavce. Džejms kao da se iz korena promenio. Sada je učtiv, zreo i zabavan. Ljudi se menjaju, zar ne? Pa zašto se onda Ani čini da će ispasti budala ako mu poveruje? Duhovit i dirljiv u isto vreme, roman Možda si to bila ti nasmejaće vas, ali i raznežiti ovog leta u Grčkoj.

Foto: http://www.laguna.rs

Ako se pak odlučite za nešto dalju destinaciju poput nikad dovoljno istražene Španije sa sobom morate poneti čuvenu kupoholičarku koja će vas podstaći na razne avanture. U pitanju je Kupoholičarka spasava stvar čuvene Sofi Kinsele. Ovoga puta Beki Brendon kreće u pravu spasilačku misiju, preko američkog zapada do Las Vegasa! Njen otac je nestao kada je krenuo iz Los Anđelesa u tajanstvenu potragu, zajedno s mužem Bekine najbolje drugarice Suz. Bekina mama histeriše, dok Suz pada u očajanje. Što je još gore, Beki na putovanju mora da trpi i mrsku Dugonogu Kučku Ališu, za koju je ubeđena da nema dobre namere. Kada shvati koliko je njenim prijateljima i porodici potrebna pomoć, Beki smišlja svoj najhrabriji, najluđi, najbriljantniji plan! Hoće li tako uspeti da im pomogne, sad kad im je najpotrebnija?

Foto: http://www.laguna.rs

U slučaju da se odlučite za neku sasvim drugu destinaciju sa Paulom Koeljom nema greške. Mi vam ovoga puta predstavljamo naslov Biti kao reka. Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa, do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.

 

Čitaoce koji nam budu pisali ( na redakcija@ahamagazin.rs ) zobg čega je Laguna bila njihov najbolji prijatelj na letovanju nagradićemo Aha magazinom.

Foto: http://www.laguna.rs

Ponesite Laguninu čaroliju sa sobom i uživajte u najubudljivijem letovanju do sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *