Andrićgrad ispratio Prvi sajam knjiga

U Andrićgradu na Trgu Nikole Tesle svečano je zatvoren Prvi sajam knjiga koji je trajao od 25. juna do 10. jula. Andrićgrad, kao glavni organizator, u saradnji sa Andrićevim institutom, Beogradskim sajmom i pokroviteljima Sajma, omogućio je da preko 40 izdavača iz Srbije i Republike Srpske predstavi svoja izdanja. Počasni gost Prvog sajma knjiga u Andrićgradu bio je Urugvaj čiji je doskorašnji predsednik Hose Muhika, zajedno sa Emirom Kusturicom, otvorio ovu manifestaciju.

photo: www.andricgrad.com

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja 10. jula učesnicima Sajma podeljene su nagrade. Jednoglasnom odlukom žirija koji čine Ranko Pavlović, književnik, Ranko Risojević, književnik i prof. dr Mile Bjelajac, Specijalno priznanje poneo je Filmski centar Srbije iz Beograda. Nagradu za Izdavački poduhvat godine ravnopravno su dobila dva izdavača: Zavod za udžbenike Beograda, za ediciju „Sabrana dela Branka Ćopića“ i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Republika Srpska, za ediciju „Zlatna sova“.

photo: www.andricgrad.com

Više informacija možete pogledati ovde.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA