Inspiriši se

Krema za medalju

Leto sa sobom uvek donosi i „neprijateljski“ nastrojene komarce koji nam često smetaju i zadaju probleme našoj koži. Sigurno vam je poznat osećaj neprijatnosti na koži koji ostaje nakon njihovog ujeda. Svrab, bol i blago peckanje posledica su alergije koja vam nikako nije potrebna za užitak, bilo na odmoru, bilo kod kuće. Srećom, pronašli smo lek za sve vas koji možda ranije niste čuli za specijalnu kremu Milice Babić, dame koja je svojim trudom, radom i znanjem za sve ljude sa kožnim problemima stvorila prirodno rešenje i to po evropskim standardima.

Photo: www.facebook.com

Priča o inovatorki Milici Babić i liniji MB kozmetike počinje od trenutka kada je i sama dobila alergiju na proizvod svetski poznatog proizvođača. Tada odlučuje da stvori kremu na prirodnoj bazi, bez žive i različitih hemikalija, koju mogu koristiti kako odrasli tako i deca, bez ikakvih problema. Upravo izumom protiv komaraca Milica Babić 2011. godine osvaja zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju žena inovatora u Seulu u Južnoj Koreji.

Photo: www.facebook.com

Međutim, to nije sve! Nakon jedne zlate medalje usledila je i druga, 2012. godine na Sajmu pronalazaštva u Beogradu, potom srebrna na izložbi EKONOVA u Skoplju, kao i bronzana na Sajmu pronalazaštva INOST u Banja Luci. Još neke od zlatnih medalja koje se nalaze u rukama Milice Babić dobijene su 2013. godine u Beogradu na Međunarodnom sajmu i izložbi „Expo invent“, upravo za kremu protiv komaraca, kao i 2014. godine na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, za kremu protiv akni namenjenu mladima.

Photo: www.facebook.com

Čin koji je Milicu Babić uvrstio u jednu od najuspešnijih inovatora na planeti, a što posebno treba istaknuti, je specijalno priznanje od strane Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine WIPO – OMPI iz Ženeve. Pored brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, poslednje dve zlatne medalje Milica Babić osvojila je na prestižnom Svetskom takmičenju inovatora „Arhimed“ u Moskvi i na Međunarodnom takmičenju „Tesla Fest“ u Novom Sadu, što podvlači činjenicu da je i zvanično najnagrađivanija žena inovator na Balkanu.

 

Photo: www.facebook.com
Photo: www.facebook.com

Milici Babić je od posebnog značaja da sve proizvode pre samog patentiranja isproba na sebi. Kako i sama ima veoma osetljivu kožu, ona joj je najbolji pokazatelj da li je njen izum dobar ili ne, a kako kaže, do sada nije imala ni jednu negativnu reakciju. U svoju liniju MB kozmetike koju čini 12 preparata uvrstila je i ulje za sunčanje koje posebno prija osetljivoj koži, a boju čuva i do 6 meseci. Tu su i dnevna i noćna krema za žene, kao i kreme za pete i protiv bora. Za muškarce postoji posebna linija u koju spada krema posle brijanja, te i ako dođe do bilo kakvih infekcija, ova krema omogućava brz i lak oporavak od istih.

Photo: www.facebook.com

Ime Milice Babić je u oblasti inovativnih preparata na biljnoj bazi postalo sinonim za uspeh, a kreme koje se nalaze u MB kozmetici samo su dokaz da spoj kreativnosti, truda i znanja uvek daju prave rezultate.

 

Naslovna fotografija: www.tempbycazbe.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *