Zdrave priče

Carica kolač – kruna ukusa

 

Priča da je ovaj kolač nastao kao spoj vojvođanske finoće, beogradskog šarma i puno duše je tačna.

IMG_1323

Ne može se naći u knjigama o receptima, jer je nastao pažljivo biranim voćem, koje se dodavalo i mešalo . Onako kako je njegova domaćica osećala , iz duše.
Za njegovo spremanje potrebno je 12 sati pažljive pripreme, baš tako da ispadne carski.. Posebna mešavina orašastog i suvog voća i specificnih začina daje mu jedinstven ukus i miris.

IMG_1269
Carica kolač, na izgled deluje drugačije. Onaj ko reši da ga proba, usudi se zbog mirisa kojim kolač vlada. Prepoznatljivi miris voca i začina, budi sećanje na stare kulinarske bakine tajne. Već posle prvog zalogaja, sigurno ćete reći….”Savrsen je”. Ukoliko još uz njega , pijete svoju prvu jutarnju kafu, ili pak vino posle napornog radnog dana ili na nekoj porodičnoj proslavi…reći ćete “ Dobar izbor, zaslužuje ime – Carica”

IMG_1295
Ukus i miris carica kolača, prati i ukus i sadržaj. Nastao je iz želje da se ugodi dragim ljudima i isključivo se delio u krugu prijatelja .
Kolač je vremenom postao svetski putnik. A kada Caricu stavljamo pred Vas, uvereni da ćete istinski uživati u pravom i proverenom ukusu.
Izbor je veliki. Ako imate posebne zahteve u ishrani, vegeterijanci ste, dijabetičari, alergični na gluten ili preferirate hrono ishranu. Ako ste hedonista ,koristićete dostavu Carica kolača , koja za samo 24h stiže na Vašu željenu adresu…Ako volite da darujete i da slavite – Carica na dar…Ako od jutra očekujete više od kafe, ako Vam podne znači u vidu dečije užine, potrebne studentste energije, kreative za posao.
Ako ste tradicionalno porodični, gde su Vam kafa ili čaj ritual, ovaj kolač -mešavina orašastog i suvog voća postaće novi član Vaše porodice.

IMG_1255Foto: Arhiva Aha magazina

Ako ste večernji tip i utiske delite sa onim koga volite, u prijatnoj atmosferi za kraj dana – nema boljeg izbora od Carice – ručno rađenog kolača.

FB: Carica Kolač
Kontakt telefon na koji možete poručiti kolač; 0638385657

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *