Čorba od bundeve sa tajlandskim šmekom

 

aha_oktobar-1

Za četiri osobe:

2 kašike ulja od semenki grožđa ili nekog drugog ulja za prženje
2 kašike tom yum paste
1 čen belog luka (samleven)
400 g bundeve hokaido (isečene na kockice)
400 ml kokosovog mleka
500 ml povrćne supe
100 g graška
100 g svežeg spanaća
100 g pirinčane ili neke druge testenine

 

 

 

Zagrejte ulje u šerpi i kratko propržite tom yum pastu* da se oslobode arome. Dodajte beli luk i bundeve i pržite na jačoj temperaturi pet minuta uz često mešanje. Dodajte grašak, povrćnu supu i kokosovo mleko. Promešajte i poklopite. Kuvajte dok bundeva ne bude skoro kuvana, desetak minuta.

Kada je bundeva omekšala, dodajte spanać i pirinčanu testeninu i kuvajte još pet-šest minuta da se testenina skuva. U slučaju da koristite već skuvanu testeninu, nju ubacite dva-tri minuta pred kraj. Ako koristite neku drugu testeninu, vodite računa koliko joj je vremena potrebno da se skuva.

Služite toplo, posuto s malo kajenske paprike.

*Ukoliko niste u mogućnosti da koristite tom yum pastu, crvena kari pasta je takođe dobra opcija. U slučaju da vam je i ona nedostupna, možete koristiti đumbir, beli luk, limetu, riblji sos, mladi luk, malo soja sosa i listove korijandera da ukus približite tajlandskoj kuhinji.

 

Za još zanimljivih recepata posetite sajt naše blogerke Nevene Zelunke Cvijetić Hleb&Lale na sledećem linku:
http://www.hlebilale.com/
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>