Beauty Fashion & Beauty

Kako negovati osetljivu kožu?

U današnje vreme, izuzetno se velik broj žena žali da imaju osetljivu kožu, najčešće usled iritacija na određeni kozmetički proizvod ili proizvod za čišćenje koji je u kontaktu s njihovom kožom u nekom trenutku izazvao reakcije: peckanje, žarenje, crvenilo ili neprijatan osećaj zategnutosti.

No, dermatolozi kažu da ipak manji procenat populacije zaista ima osetljivu kožu te da je većina reakcija kože izazvana trenutnim stanjima – dehidracija kože usled spoljašnjih faktora koja čini kožu preosetljivom, razni hemijski pilinzi koji oštećuju zaštitni sloj kože, hormonalni disbalans i sl.

Ispravno definisanje osetljive kože jeste koža koja učestalo ili uvek reaguje crvenilom kože i žarenjem, bubuljicama, ljuštenjem kože, čak i plikovima… Stanja poput rozacee, ekcema, dermatitsa i sl. takođe su obeležje osetljive kože. Kod sumnje na osetljivu kožu, poseta dermatologu prvi je korak kako bi se utvrdilo da li postoji trajna preosetljivost ili alergija na određene sastojke, ili je reakcija bila uzrokovana nekim trenutnim stanjem.

 

nuxe-sensitive-skin

Posebno birani, izuzetno nežni prirodni sastojci namenjeni i 100% osetljivoj koži u fokusu su Laboratorije NUXE već godinama…

Najnežnije čišćenje lica za suvu i osetljivu kožu

cleansingcare_comfortingcleansingwater_flower  Neodoljive teksture praktičnog pakovanja sa pumpicom, NUXE Hranljivo mleko za čišćenje sa laticama ruže zahvaljujući ulju kokosa dubinski čisti nečistoće i savršeno uklanja make-up.

Cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, alantoin kao i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok ulje pamuka čuva hidrolipidni sloj kože.

Za pojačano delovanje, svojim bogatstvom lipida kožu hrani ulje makadamije.

Ovo bogato mleko nije potrebno ispirati, a čišćenje možete završiti sa Nežnim tonizirajućim losionom.

Rezultat: Savršeno očišćena i nahranjena koža.

Idealno osveženje i hidratacija kože

cleansingcare_gentletoninglotion_flower

Bilo kao samostalno osveženje ili kao idealna nega nakon mleka za čišćenje, ovaj NUXE Nežan tonizirajući losion sa laticama ruže uz pomoć ekstrakta kokosa uklanja ostatke make-upa kao i mrtve ćelije sa površine kože.

Cvetna vodica severnoameričke leske tonira kožu čineći je svežom i nežnom, a cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, zatim alantoin i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu.

 

Za obilje hidratacije zadužena je prirodna hijaluronska kiselina. 

Rezultat: Čista, sveža i umirena koža.

NUXE prirodne proizvode potražite u apotekama.
www.nuxe.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *