Gde ići? Gradski vodič

Umetnička keramika bez granica

 

lana_tikvesa_-29

Kreativni centar Blatobran nastao je 2007. godine kao rezultat zajedničkog rada, ideja i promišljanja o umetnosti i društvu. Od tada je grupa autora okupljenih u Blatobranu zajedno izlagala i sarađivala da bi se 2015. godine smestili na Dorćolu u malom ali promišljenom prostoru za čiji je enterijer zaslužan Studio Autori. Udruženje – KC Blatobran okuplja deset autora: Aleksandar Vac, Marija Milin, Ana Jakić Jevtović, Bojana Ristevski, Jovana Čavorović, Minja Đurđević, Lana Tikveša, Nemanja Nikolić – Prika, Tatjana Parađanin, Julia Draškoci.

Rezultat saradnje umetnika je galerijski prostor u kom se posetioci mogu sresti sa različitim vidovima keramike, od upotrebnih predmeta do skupltura i zidnih panoa. Keramika kao medij je oduvek bio zastupljen u umetnosti i upravo u ovom prostoru se može videti koliko mogućnosti pruža.

br-1

Vizija u daljem širenju kreativnog delovanja umetnika u sve pore društvenog života, nastala je 2007. godine sa neobičnim nazivom Blatobran, kao skup savremenih umetnika skulpture, crteža, slikarstva i grafike. Umetnicko carstvo posvećeno je savremenoj keramici i nalazu u srcu Dorćola u Gospodar Jevremovoj ulici broj 38, u savremeno dizajniranom enterijeru koje potpisuje studio Autori.

Ono što je zanimljivo su kursevi  keramike za decu i odrasle gde je svima data mogućnost da u otvorenoj, nekompetitivnoj atmosferi pronađu  svoju potencijalnu darovitost i profesiju.

capture

Galerija je otvorena svakoga dana od 12.00 do 20.00 časova, Gospodar Jevremova 38; www.blatobran.com; e-mail: blatobrangalerija@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *