Beauty Fashion & Beauty

Možemo li zaista usporiti starenje kože?

Vreme ostavlja trag na koži, malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja: nivo hidratacije se smanjuje, barijera kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. Vichy je za razvoj novog proizvoda postavio izazov i pitanje – možemo li negom usporiti starenje kože? Podstaknut novim naučnim saznanjima na području ekspozoma (exposome) i filozofijom sporog pokreta i načina života,  Vichy je razvio novi proizvod – Slow Âge. U pitanju je prva Vichy dnevna nega koja deluje na znakove starenja kože u nastajanju. Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj nezi sa SPF 25: ekstrakt korena bajkalske kapice antioksidacijskog delovanja, probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizovana termalna voda, za vidljivu promenu predvidljivog toka starenja kože. 

vichy_slow_age_slika_01

SNAGA 3 AKTIVNA SASTOJKA, POZNATA PO SVOJIM BLAGOTVORNIM SVOJSTVIMA

Slow Âge jedinstvena je formulacija obogaćena ekstraktom bajkalske kapice, poznate po antioksidantivnim svojstvima, probiotičkim sastojkom bifidus, koji jača barijeru kože, kao i Vichy mineralizovanom termalnom vodom, obogaćenom sa 15 dragocenih minerala. Formulacija Slow Âge uključuje i sistem UV  filtera širokog spektra.

 

Među hiljadama vrsta biljaka u Kini, Laboratorija Vichy odabrala je jednu. Na prvi pogled, može se učiniti da je to samo još jedan običan cvet. Ali ni preterana izloženost sunčevim zracima ni ekstremna hladnoća, tipična za pokrajinu Shaanxi, ne mogu da utiču na ovaj cvet. On crpi snagu iz svog korena, kojeg lokalno stanovništvo naziva zlatnim korenom. U upotrebi već 2000 godina, bajkalska kapica jedna je od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine, najstarije farmakopeje na svetu. Istraživači kompanije Vichy dokazali su njenu delotvornu moć limitiranja štetnog oksidacijskog učinka od izlaganja UV zracima i zagađenja. Bifidus se dobija fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum. Sastojak bifidus jača barijeru kože i smanjuje njenu osetljivost. Zahvaljujući sastojku bifidus i Vichy mineralizovanoj termalnoj vodi, Slow Âge čini kožu snažnijom i otpornijom na spoljašnje štetne uticaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *