Srpski optimizam

Akatelier – torba sa potpisom

Poznato je da je ljubav između žene i njene omiljene torbe – tajna i neraskidiva veza a torbe brenda Akatelier predstavljaju kreativni iskorak od svega što smo do sada videli na tržištu. To ne čudi kada upoznate damu koja stoji iza samog brenda – Aleksandru Arnold istovremeno i kreativca i biznis stratega koji beskompromisno stvara unikatne, sa mnogo ljubavi ručno izrađene modele koji postaju mala pokretna galerija vaših tajni, mirisa, intimnih priča i poruka od kojih su one najznačajnije manje ili više diskretno trajno utisnute u najfiniju kožu.

akatelijer-2

 

 

 

 

 

Koju „priču priča” Vaša omiljena torba od koje se ne odvajate?
Ja zaista ne posedujem svoj model torbe. Nijedan. Jer sa svakom novom kole- kcijom radim na još savršenijem modelu u koji se zaljubim i baš kada želim da zadržim tu torbu u glavi se pojavi ideja za nov, savršeniji model i tako idem u krug. Svaku mnogo volim i svaka kolekcija je obeležila poseban period života i određene trenutke, tako da svaka torba nosi svoju priču koju samo ja znam.

Nova kolekcija koja je upravo ugledala svetlost dana smelo je poigravanje sa koloritima, najfinijom zmijskom kožom, kamiljom i konjskom dlakom… koga (kakvu ženu) ste imali na umu kada ste kreirali ove modele?

Ako kažem da je nova kolekcija drugačija, luksuznija i elegantnija od prethodnih, pogrešiću jer ukusi su različiti kao i žene koje na modu gledaju drugačije. Napravili smo korak dalje, ali inspiracija za novu kolekciju bile su žene sa jakim stavom i visokim egom.

Šta vas inspiriše u svakodnevnom radu i šta radite kada se dese periodi kreativne krize (nema ideja)?
Kao i svaki dizajner, nove ideje pronalazim u ljudima, gledajući ih, ali jedinu inspiraciju imam u svom trogodišnjem sinu, zahvaljujući kome ne postoji period kada nemam ideje.

Tekst: Jovana Nikolić

Foto: Edvard Nalbantjan

*Ceo intervju možete pročitati u novom broju Aha magazina – januar / februar 2017 XI broj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *