Možete li mi reći nešto više o hijaluronskim filerima?

indexstam

Pitanje: Imam 57 godina i volela bih da malo korigujem usne. Čitala sam o hijaluronskim filerima i razumela sam da je neophodno njihovo stalno dodavanje. Možete li mi reći nešto više o tome?

Odgovor: Kako starimo, količina hijaluronske kiseline koja je odgovorna za volumen usana počinje da se smanjuje. Kako bismo nadoknadili njen nedostatak, možemo primenjivati hijaluronske filere savremene generacije koji nisu životinjskog porekla i kompatibilni su sa hijaluronskom kiselinom koju mi već imamo u organizmu. Oni se nakon nekoliko meseci resorbuju, ali dok traju intenzivno hidriraju usne, čine ih jedrim i rumenim, održavaju tonus i neutrališu dejstvo izuzetno štetnih radikala. Kojom će se brzinom razgraditi zavisi od individualnog odgovora organizma i tipa filera koji se koristi.  U proseku traju od devet do dvanaest meseci kada se može dodati manja količina radi održavanja postignutih efekata i što je najvažnije prirodnog izgleda. Prednost privremenih filera ogleda se prvenstveno  u sigurnosti i bezbednosti, kao i mogućoj promeni oblika i dimenzija po potrebi i željama.

 

Na pitanja naših čitalaca odgovara dr Nenad Stanković. Pitanja šaljite na redakcija@ahamagazin.rs

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA