Pasta sa dimljenim papalinama

Aha_riba-2

 

Za 2 osobe:
1 konzerva dimljenih papalina Riga gold
1 konzerva pelata
1/2 glavice luka
1 čen belog luka
50g zelenih maslina bez koštice
1/2 kašičice smeđeg šećera

200g integralne testenine

20g parmezana
2 kašike maslinovog ulja

 

 

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju. Dodajte luk, beli luk i masline. Pržite 3-4 minuta. Dodajte pelat, izmešajte i poklopite. ostavite da se ukuva desetak minuta. Dodajte papaline i ostavite na vatri još 5 minuta. Skuvajte testeninu. Pomešajte sa sosom. Služite toplo i pre služenja pospite parmezanom.

 

Recept i foto: Nevena Zelunka Cvijetić

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>