Inspiriši se

Kreativna magnetna slagalica- MagNet

MagNet slagalica je danas porodičan posao Borisa Haravana koji je želeo da mladim generacijama pruži zabavu i kvalitetno provedeno vreme daleko od računara, u tome je uspeo. MagNet slagalica podstiče mlade na kreativno stvaranje dela, a  istovremeno razvija njihovu motoriku i pažnju. Slagalica je napravljena od delova koji se sastoje od tri oblika, gde je moguće sastaviti beskonačno mnogo različitih oblika, sa 3D efektom.  Sve veći rast na Facebooku i drugim društvenim mrežama govori da su na pravom putu, kao i da od klijenta imaju potpuno poverenje.

AHA2Kako ste došli na ideju da plasirate ovakav proizvod?

Satima i danima sam sedeo ispred kompjutera, smišljao i razmišljao o raznim konceptima, jer uvek sam želeo da stvorim nešto inovantivno i kreativno. Ziveo sam u Tel Avivu, dugo godina radeći po raznim štamparijama, gde je život poprilično brz imate malo vremena za druženje. Svoje slobodno vreme provodio sam osmišljavajući svoj prvi proizvod. I ideja za MagNet Tiles stigla mi je sasvim iznenada. Isprobao sam je prvo na kompjuteru i uz malo korekcija sam prepoznao Uzda to ima smisla i da može da bude jako zanimljivo i primenljivo. Uz pomoć proizvodjača proizvod je oživeo.

Kojim igricama ste se vi igrali kad ste bili mali?

Prvi kompjuter dobio sam tek sa 12 godina.  Kao deca igrali smo Super Memo, Čovece ne ljuti se, tombole, i druge društvene igre kao, i sa figuricama sa kauboja i Indijanaca, i puzzle. Igrali smo se jednostavnih igara ali su uvek uvek bile zanimljive i često takmičarske. Već tada sam zavoleo jednostavnost u kojoj se ogleda i igra sa magnetima, jer to je najteže postići. Mislim da je najteže postići upravo  jednostavnost. Poznato je da ideja sama po sebi nije dovoljna, da je potrebno uložiti energiju, snagu, volju i odlučnost da je izgurate do kraja i realizujete.

Da li planirate da napravite još igrica?

Da već sam smislio par novih stvari koje su veoma zanimljive a imaju  upotrebnu vrednost.  Napravio sam i fizički, ali nisam još rešio pitanje proizvodnje, na tome sada radim.Moj san se polako ostvaruje , a osećaj da je neko srećan i radostan sa onim što ste napravili je više od kreativnosti.  srećan i radostan kada se služi nekom stvari koju ste vi napravili.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/magnet_tiles/

FACEBOOK PAGE: MagNet Tiles

Site: www.mag-net.uk

Foto: Boris Haravan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *