Film Gde ići? Gradski vodič Umetnost

Bioskop “Vlada Divljan”

Bioskop Vladan Divljan Vas poziva na film ” U potrazi za snom” reditelja Mladena Mitrovića i premijeru kratkometražnog filma “Tišina” rediteljke Jovane Avramović, u petak 19.05. u 20:30h

“PUT  SNOVA”

u potrazi za snom_miniGodinu dana posle premijere i ovacija publike u Sava Centru, “U potrazi za snom” ponovo pred beogradskom publikom u bioskopu “Vlada Divljan”. Možda nije slučajno da je baš na tom mestu, jer njegova dosadašnja turneja podseća upravo na turneje rok benda. Naime, već od samog snimanja ovaj film je rušio sve predrasude i uspostavljene kanone. Sniman je na 4 kontinenta, a evo do sada je prikazan na tri i uskoro putuje na četvrti i peti. Ono što ga je nosilo i nosi kroz svet su pre svega reakcije publike. Od Beograda preko Sarajeva, Zagreba, Pariza, Nairobija, Amsterdama, Haga, Toronta, Minhena, Beča…, reakcije su bile gotovo identične. Ovacije i pozivi za ponovno prikazivanje. Uskoro krećemo ponovo u Kanadu i SAD (turneja u 15 gradova), Skandinaviju a nakon toga u Kinu, Japan i Australiju. Ono što je zanimljivo je da ovaj dokumentarac za razliku od mnogih predstavnika svog žanra, briše razlike između dokumentarnog i igranog filma i tera gledaoce da aktivno učestvuju sve do kraja. Srećom po autorsku ekipu, kako vreme odmiče, put ovog filma je sve intenzivniji zahvaljujući publici u svetu koja mu polako obezbeđuje kultni status.

O FILMU:

Dokumentarna bajka koja slavi život, „U potrazi za snom“snimana je više od pet godina na 4 kontinenta, u 12 zemalja: Tunisu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji, Nemačkoj, Švedskoj, Turskoj, Iraku, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama. U želji da sazna šta je bilo za vreme i posle rata sa dečacimaglumcima iz svog prvog filma, reditelj je krenuo na put dug 50.000 kilometara, ne bi li pronašao svoje nekadašnje male glumce i pokašao da otvori kapije njihovih snova zaključanih više od 25 godina. Autobiografska i dokumentarna odiseja Mladena Mitrovića budi u gledaocima ono što im niko ne može oduzeti, smeh, suze, snove i sećanje! U vreme kada Balkan i dalje broji sve što je u ratu izgubljeno, ovaj film priča sasvim jednu drugačiju priču i nudi jednu potpuno novu perspektivu. On govori o onome najvažnijem što je preživelo – samom životu.

“TIŠINA” :

Tišina_miniProdukcija: Fakultet dramskih umetnosti Režija: Jovana Avramović Trajanje 15min Sinopsis: Boris i Anja odlaze u Borisovu vikendicu na planini. Ubrzo se ispostavlja da se znaju tek jedno veče. U zajedničkoj šetnji kroz šumu, Anja upoznaje Borisovu strast prema lovu i odlučuje da se vrati u vikendicu. U povratku počinje da razmišlja o tome da je sama sa potpunim strancem u nepoznatom i pokušava da se izbori sa strahom koji oseća prema njemu.

Sajt: http://ukpalilula.rs/repertoar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *