Ideje za decu Ideje za njega Ideje za nju Zdrave priče

Probiotic – Kako stomak kaže Probiotic pomaže!

Vreme je planiranja putovanja, uveliko vec razmislajte o uplati letnjih aranžmana, izleta, ekskurzija, starih i novih godišnjih odmora.  Odmor- garancija za dobro raspoloženje, ali moramo misliti na vreme i o nekim sitnicama koje nam mogu biti od pomoći,  da nam se tako želejni odmor ne pretvori u bolovanje.

Tu svakako na prvom mestu mislim o stomačnim tegobama koje se gotovo redovno javljaju pri promeni sredine, a naročito u togom celog leta. Toplije vreme pogoduje bržem razvoju patogenih bakterija i virusa koji se naročito dobro nastanjuju u namirnicama, hrani, vodi za piće i predmetima opšte upotrebe. Takoreći tu su svuda oko nas.

Mi smo već puno puta pričali o dobrim bakterijama koje svako od nas nosi u svom stomaku. Podsetiću vas da ih ima 10 puta više nego svih ćelija koje grade naš organizam i da je njihova zaštitna uloga neophodna jer predstavljaju svojevrsnu barijeru za prodor loših bakterija, virusa i gljivica u naš organizam. Dok ovde pričamo u našim crevima vodi se pravi mali rat između dobrih i loših bakterija. Dokle god probiotske bakterije odnose pobedu, organizam je u ravnoteži i mi se osećamo dobro. Onog trenutka kada se ravnoteža poremeti i kada loše bakterije nadvladaju, dolazi do pojave stomačnih tegoba. Najčešće su tegobe blage i manifestuju se kao mučnina, osećaj nadutosti, grčevi i bol u stomaku, često praćeni pojavom tečne stolice, ali ukoliko se ne tretiraju na vreme mogu dovesti do ozbiljnijih proliva, dehidratacije i kolitisa koji se mogu završiti i loše po organizam.Probiotic HF (1)_mini

Statistike govore da se takozvana putnička dijareja javlja kod gotovo 50% osoba koje putuju i često menjaju životne navike, a stomačne tegobe u nekoj blažoj formi ima znatno veći broj ljudi. Glavni uzročnik dijareja je čuvena bakterija Ešerihija koli, koja ukoliko se nađe u namirnicama ili vodi, dovodi do bolova i grčeva u stomaku i nastanka dijareje. Ništa gore nego kada dugo očekivani godišnji odmor provedemo na wc šolji umesto na plaži, planini, gradu…

Šta uraditi da se spreči pojava proliva i drugih stomačnih tegoba? Najbolje i najefikasnije rešenje jeste upravo dodatni unos probiotskih bakterija. Na taj način jačamo crevnu barijeru i pomeramo ravnotežu na pravu stranu, sprečavajući pojavu svih navedenih tegoba. Probiotike treba unositi u odgovarajućoj količini i onoliko dugo dokle god postoji problem. Preporučuje se preventivna primena ukoliko planiramo put, barem 5 dana pred i sve vreme na putovanju. Ne zaboravimo da su stomačne tegobe najčešće u dečijem uzrastu i njih treba posebno zaštiti probiotikom pre polaska na put.

Na tržištu ima puno probiotskih preparata. Međutim, nisu svi probiotici isti. Velike razlike postoje u sastavu, količini probiotskih bakterija, tehnologiji izrade, kvalitetu i efikasnosti. Probiotic kompanije Hemofarm  se pokazao kao preparat u koji stručna javnost (lekari i farmaceuti) i potrošači imaju najviše poverenja.

Probiotic® u svom sastavu sadrži pažljivo birane sojeve probiotskih bakterija u količini koja je dovoljna da spreči nastanak stomačnih problema, uz komforno doziranje od 1 kapsule dnevno. Tehnologija izrade je jedinstvena i upravo zahvaljujući tome obezbeđena je dodatna stabilnost i efikasnost preparata. Probiotski sojevi koji ulaze u sastav Probiotic®-a nastali su kao rezultat više od 80 godina istraživanja u Institutu Lallemand Rosell. Oni zadovoljavaju najstrože kriterijume po pitanju tehnologije izrade, kvaliteta i efikasnosti. Svaki soj je dokumentovan i registrovan u Pasterovom institutu u Parizu.

U tome je ključ uspeha brenda Probiotic®! Možemo slobodno reći da je puno probiotika danas, ali je samo jedan prvi, pravi i originalni – Probiotic®, Hemofarm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *