Muzika Umetnost

Incognito otvara novu sezonu Musicology Barcaffè Sessions

Predvodnici britanske esid džez scene, grupa Incognito, nastupiće 28.9. u klubu Novi Bitefartcafe, Mitropolita Petra 8, kao prvi izvođač nove sezone Musicology Barcaffè Sessions. Ulaznice su u prodaji na svim Eventim i DDtickets prodajnim mestima, kao i online.

Više od benda u tradicionalnom smislu, Incognito je stalno promenljiv kolektiv muzičara što rezultira dinamičnim muzičkim entitetom, koji obuhvata širok spektar stilova i kultura.
Incognito donosi naelektrisanu atmosferu i muzičko majstorstvo kao savršenu koncertnu proslavu više od 30 godina stvaranja. Na repertoaru je njima specifična mešavina soula, džeza i fanka, fuzija sa pesmama koje obuhvataju njihove klasične rane numere, instrumentali, kao i odabrani kaveri. Očekujte da će ovo biti spektakularna noć, uz omiljene Incognito pesme i hitove koji pune plesni podijum, kao što su ‘Always There’ ili ‘Don’t You Worry ‘Bout A Thing’.

Ove planetarne zvezde su i prvi izvođači nove sezone Musicology Barcaffè Sessions, koja će trajati od 28. septembra, pa sve do maja 2018. godine.

Ove godine dovodimo imena koja čak ni ja nisam mogao da zamislim da ćemo uspeti da dovedemo na intiman klupski koncert. U pitanju su zaista veliki izvođači, koji su navikli na veće prostore i upravo to je čar Musicology Barcaffè Sessions. Velike zvezde su vam na dohvat ruke. Uskoro ćemo saopštiti i koja imena su u pitanju”, kaže driektor festivala, Miša Relić.

O Musicology Barcaffè Sessions

Musicology festival je nastao 2014. godine u julu, kao produžetak i nadgradnja koncertne aktivnosti Bitefartcafe kluba i kao san kome je cela ekipa težila. Na teniskim terenima Kalemegdana 2014. godine nastupili su Nicola Conte, Mario Biondi, Kaziah Jones i Dirty Loops (čuveni kišni koncert), kao i sjajni domaći bendovi i DJevi na afterpartiju. Bio je ovo prvi pokazatelj da grad i zemlja vape za programom koji nije namenjen masovnoj populaciji.

Naredne godine, festival je proširio kapacitet na dva terena. Po prvi put su u Srbiji nastupili Gregoy Porter, Liv Warfield, Electro Deluxe, dok su veterani Brand New Heavies, objasnili kako se pravi šou. Kalemegdan je tako i 2015. bio stecište kvalitetnog zvuka.

“Nekoliko stvari nam je ipak govorilo da ovo nije put kojim treba da idemo kada je Musicology u pitanju. Dodatno širenje festivala bi značilo i neophodnost dovođenja komercijalnih imena, što nam nikada nije bila ideja za Musicology. Želeli smo da zadržimo taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim halama i festivalima i ponudimo ljubiteljima kvalitetnog zvuka nešto što kod nas ne mogu da iskuse. Shvatili smo i da je publici finansijski mnogo lakše kada su koncerti raspoređeni tokom cele godine, umesto sabijeni u 4 dana. Tako je stvoren novi koncept, koji je hibrid festivala i klupskog koncertnog iskustva, Musicology Barcaffè Sessions”, kaže Miša Relić.

Iz ovih razloga, sezona 2016-2017. je donela preokret u obliku festivala, koji se preselio u Bitefartcafe klub, te je četvorodnevni festival pretvoren u seriju koncerata. Od oktobra do maja, na Musicology Barcaffè Sessions serijalu su nastupili: Brand New Heavies, Cristina Branco, Jose James, Slobodan Trkulja, Hindi Zahra, Seun Kuti, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello. Drugi serijal počinje koncertom Icognito benda, 28. septembra, a trajaće do maja 2018. godine.

Musicology Barcaffè Sessions je događaj za sve one sa istančanim ukusom. A u ovako intenzivno muzičko iskustvo idealno se uklopa šoljica kafe vrhunskog kvaliteta. Prepustite se uživanju u najboljim notama i ukusu Barcaffè espresso kafe.

Serijal koncerata počinje 28. Septembra nastupom zvezda britanske esid džez scene.

image002 (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *