Nekategorizovano

DUŠA OD STAKLA – SNAGA POTEZA

JELENA MILOŠEVIĆ JOVANOVIĆ

VELIKA GALERIJA DOMA VOJSKE SRBIJE, DECEMBAR 2017. GODINE

Posle dužeg boravka u inostranstvu i izložbi u Johanesburgu i Pretoriji u Beogradu ponovo izlaže slikarka i dizajnerka Jelena Milošević Jovanović. U Doma vojske Srbije 05. decembra 2017. godine biće otvorena njena izložba pod nazivom Duša od stakla – snaga poteza.

Par svecnjaka oblih,crno staklo,srebrna i zlatna nit

Impresivni komadi stakla, od kojih se većina prvi put pojavljuje pred beogradskom publikom biće izloženi u Velikoj galeriji Doma vojske Srbije. Jedan mali segment izložbe je njen omaž stvaralaštvu, ljubavi i njenoj vezi sa velikim srpskim slikarem Zoranom Jovanovićem Dobrotinom. Koncept izložbe zasnovan je na ideji postojanja i stvaralaštva dva umetnika pod jednim krovom,u jednom ateljeu, na ideji prepletaja nežne ženske energije pretopljene u zlatnu ili srebrnu nit na staklu i snažne muške energije, utisnute u poteze četki i boja na platnu, sa peskom i svetlucavim prahom kao igrom najtananijih osećanja. Dva umetnika, dva senzibiliteta, dve energije, a jedna ljubav! Ljubav prema stvaralaštvu, prema lepoti, prema otkrivanju novih ideja, ljubav jednog prema drugom – jing i jang!

Lampa Piramida,60x60x60cm,h150cm,zlatna i srebrna nit na kristalnom staklu,unikat,rucni rad (5)

Mnoge poznate ličnosti, kao što su Princ Albert od Monaka, gospodin Nelson Mandela, gospodin i gospodja Klinton, Opra Vinfri, i gospođa Madlena Zepter poseduju u svojim kolekcijama Jelenine radove.

FB: atelierjelena
Atelje: Staro Sajmiste br.28/9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *