Inspiriši se

Godišnji horoskop za 2018 – VAGA; ŠKORPIJA; STRELAC

Astrolog: Jovana Milekić

VAGA

Horoskopski-znaci-7

Veoma burna godina je pred pripadnicima ovog kardinalnog, vazdušnog znaka, naročito one koji su rođeni u trećoj dekadi znaka! Planeta Uran vrši opoziciju na vaš znak i čini da se u svim segmentima Vagama „ljulja” pozicija! Promene planove, iznenadne nepredviđene okolnosti obeležiće godinu u koju ulazimo. Mnogo je otvorenih pitanja kada se radi o poslu, pa krenimo redom. Problem će u startu biti odnos sa nadređenima, sa kojima će te biti u iskušenju da narušite odnos usled priča koje kreira treća strana. Budite mirni i ne nasedajte na provokacije u suprotnom smeši vam se ozbiljan problem!

Emotivna situacija je takođe veoma složena. Ulazak Saturna u vaše polje doma donosi otežanu komunikciju sa ukućanima i zahlađenje odnosa sa jednim od roditelja. Ovo je period kada ćete morati da donesete važne odluke vezane za emocije. Saturn će vas učiti strpljenju, testirati vaše granice, a na vama je da se postavite od početka i date na znanje da niste tu da bi ste udovoljavali svačijim željama i da je u odnosima neophodan reciprocitet. Što pre to učinite, stvari će po vašu psihu biti lakše.

Na zdravstvenom planu su mogući problemi sa kičmom, kostima, zglobovima. Takođe, povedite računa o bešici i urogenitalnom traktu.

ŠKORPIJA

Horoskopski-znaci-8

Škorpije su već sa oktobrom mesecom 2017. počele berićetan period, koji je najavio ulazak  Jupitera, najvećeg benefika zodijak u njihov znak, 12. oktobra. U 2018.  se nastavljaju tendencije koje su započete krajem 2017, pa će mnogi pripadnici znaka koji su imali poslovno finansijskih problema, uspeti da iste prevaziđu i stabilizuju se. Otežanja po pitanju finansija su krenula s početka 2015,  i završavaju krajem 2017. U 2018. ulazite sa mnogo boljom polaznom osnovom nego u godini pre. Januar mesec vam donosi dosta poslovnih angažmana i priliku da nezaposleni pripadnici znaka promene taj status.

Cele godine će te imati podršku osoba od autoriteta, pa će vam to umnogome olakšati posao.

Ljubavna situacija se takođe popravlja, tokom 2018! Jupiter, vaš vladar emocija vam je došao u goste, i tokom cele 2018. će stvarati povoljnu klimu za emotivne početke. Ako ste sami, ove godine će te imati mnogo interesenata, a na vama je da odaberete ono što vam najviše prija. Više ćete izlaziti, družiti se, jednom rečju uživati u životu! Konačno možete da odahnete i da otpustite kočnice.

Ako ste pa već u braku, očekujte harmonizaciju odnosa sa partnerom i vrlo ugodne zajedničke trenutke. Putovanja su nešto što će vaš odnos iz temelja preporoditi, pa se potrudite da ih isplanirate. Ženski pripadnici znaka mogu očekivati prinovu, pa je godina vrlo berićetna!

Mogući su problemi sa imunitetom i nervnim sistemom, od 01. jula. Stariji pripadnici znaka bi trebalo da obrate pažnju na krvni pritisak i kardiovaskularni segment. Vodite računa i o ishrani, kako vam Jupiter koji je u gostima, ne bi po odlasku ostavio koji kilogram viška!

STRELAC

Horoskopski-znaci-9

Saturn, veliki učitelj i mučitelj u 2018. godini naizad napušta vaš znak i ostavlja vas bogatije za ozbiljne životne lekcije, koje ste u prethodne dve i po godine iskusili. Prošli ste velika iskušenja po svim pitanjima! Posao, finansije, komunikacija sa drugim ljudima su bili najbolnija tačka. Tu ste se učili strpljenju, i sva je prilika da ste iz priloženog naučili važne stvari. Godina u koju ulazite je prethodnica 2019. koja će po svemu sudeći biti vaša izuzetno uspešna godina! Godina u koju ulazimo je neka vrsat prelaza, u kom će te uspeti da završite poslove koje ste zbog Saturnovog prisustva morali da odložite. Naučićete se disciplini kada je reč o novcu, tj. trošenju istog. Bićete u prilici da znate gde vam novac odlazi i da li je to baš neophodno.

U ljubavi vas je dosta stvari sputavalo, naročito je kritična bila komunikacija sa partnerom i ukućanima. Sve to lagano prolazi. Problema na emotivnom planu tokom naredne godine neće biti u meri u kojoj se to dešavalo ranije. Smiruje se situacija, pa možete malo da uhvatite vazduha. Uran i dalje vršlja po vašem polju ljubavi, pa možete očekivati dosta iznenađenja do proleća! Ovo se posebno odnosi na pripadnike treće dekade znaka, koji će biti na meti iznenadnih preokreta sudbine u ovom segmentu. Moguća su poznanstva koja se u trenutku pretvaraju u fatalne odnose. Sve će vam to biti vrlo zabavno, ali nemojte se nadati stabilnosti iz svega toga.

Savet za ovu godinu je da se ne zalećete, već dobro odmerite sve opcije koje vam se nude.

Na zdravstvenom planu, povedite računa o ishrani i uzmanju tečnosti. Biće potrebna dodatna hidratacija organizma. Od polovine septembra pa do kraja godine,  obratite pažnju na hormonski status.

Ceo horoskop možete pročitati u štampanom izdanju Aha magazina – XV broj (Januar/Februar 2018. godine)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *