Umetnost

KUČ – kulturno-umetnička čajanka u Dorćol Platzu

Izložba umetničkih radova i unikatnog dizajna “KUČ kulturno-umetnička čajanka u Dorćol Platzu” predstaviće radove umetnica: Marije Ćalić, Marije Bjekić, Nataše Škorić, Jelene Ilić, Nene Skoko Snežane, Maje Milovanović, Ivane Jakšić, Gordane Žikić, Ane Piljić Mitrović i Nataše Kokić.

Izložbom će se predstaviti i grupa DANGA ( Vesna Crnobrnja i Jelena Davičo) sa svojim unikatno ručno izrađemim predmetima za kuću.

Izbor umetnica nastao je lančano, tako što su umetnice birale druge umetnice, u cilju predstavljanja malo drugačije aktuelne scene.

Na izložbi ćete videti: fotografije, crteže, slike, instalacije i ručno izrađene upotrebne predmete. Otvaranje izložbe je u ponedeljak 22.januara u 20.00h, nakon čega sledi prateći program.

Kratke biografije učesnica:

Nena Skoko Snežana

Rođena 1960. U Zemunu. 1984. diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek tekstil. 1998. Magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i ULUS-a. Od 2005. ima zvanje istaknutog umetnika.

Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji I inostranstvu.

Dobitnica je brojnih nagrada kao što su: Godišnje nagrade ULUPUDS-a, Nagrada Bijenala tapiserije I druge.

nenaskoko@gmail.com

Snezana Nena Skoko I 020

Marija Ćalić

Slobodni umetnik fotografije, clan ULUPUDSa.

Kao fotograf I urednik sarađivala u mnogim dnevnim i periodičnim časopisima.

Samostalne izložbe u proteklih pet godina u Beogradu:

Dom omladine, Bartselona, Prodajna galerija Beograd, Galerija Remont, Galerija Nova, Univerzitetska biblioteka S.Marković.

mariacalic01@gmail.com

Marija Calic severne ptice

Gordana Žikić

Rodjena je u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Diplomirala je Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2005. godine, na odseku slikarstvo, magistrirala 2009. i trenutno je na doktorskim studijama na istom faultetu. Član Ulusa je od 2008. godine.

Dobitnica je nagrade Ljubica Sokić i Perspektive 2004. godine.
Redovno izlaže svoje radove samostalno i grupno u, Srbiji i u inostranstvu.

goca zikic4

Marija Bjekić

Bavi se istraživanjem i reaktivacijom utopijskih ideja i koncepata dvadesetog veka. U pristupu ovoj temi koristi se istorijskim i savremenim predstavama. Radovi se kreću između istorije i imaginacije, odustajanja i potencijala, prošlosti i sadašnjosti.

marija.bj@gmail.com

Marija Bjekic

DANGA

Danga je reč koja znači pečat, žig, znak. Kvalitetne, autentične, unikatne, stvari “s’dušom”, napravljene od prirodnih materijala, ručno, s ljubavlju i pažnjom, čine brend Danga.
Jelena Davičo, dizajner keramike i Vesna Crnobrnja, diplomirani vajar, nakon više decenija nezavisnog umetničkog rada i izlaganja na domaćim i međunarodnim izložbama, odlučile su da udruže svoje znanje i iskustvo i pretoče ga u brend Danga.

danga.bgd@gmail.com

DANGA

Nataša Škorić

Rođena u Beogradu 1971.godine gde živi i radi kao umetnica i profesorka na predmetu Umetnost u Internacionalnoj školi Beograd.

2004 magistrirala na odseku slikarstva na FLU Cetinje.

Dobitnica nagrade «ULUCG Petar Lubarda» za slikarstvo 2004.

Izlagala na deset samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi se nalaze u značajnim zbirkama i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

nskoric@isb.rs

Natasa skoric slika

Maja Milovanović

Rođena u Beogradu 1977.godine gde živi i radi kao umetnica i profesorka Crtanja i slikanja u Srednjoj školi za dizajn.

Magistrirala je 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti Beograd.

Dobitnica je nagrade za digitalnu fotografiju Bijenala umetnosti u minijaturi Gornji Milanovac 2010, i studentske nagrade za slikarstvo na završnoj godini studija 2000.

Izlagala je na jedanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

majamilovanovic1977@gmail.com

Maja Milovanovic DP

Ivana Jakšić

Rođena 1973. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završila 1996. u klasi profesora Radomira Reljića. Postdiplomske studije završila 1998. na FLU kod istog profesora. Član ULUS-a od 1999. Živi i radi u Beogradu. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Dobitnica je nagrada:

2002 YU paleta mladih, Vrbas

2003 Nagrada za slikarstvo iz Fonda Riste i Bete Vukanović

2004 Nagrada JIK banke za mozaik

Ivana Jakšić Hologramska vežba br. 13, 2015.24x18cm, ulje na platnu+glitter

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *