Zdrave priče

NUTRILANS – Funkcionalna hrana bez glutena

Nutrilans je 100 % prirodna mesavina dijetalnih biljnih vlakana (voca, povrca i leguminoza) koje pored vitamina i minerala,predstavljaju bogat izvor esencijalnih Omega-3- masnih kiselina. Takodje, u sastav Nutrilans proizvoda ulaze I prirodno – aromaticne biljke:
djumbir,
kurkuma i
cimet.

To su zacinske biljke koje imaju, jako (vec klinicki dokazano), bakteriostatsko, antiinflamatorno i antikancerogeno dejstvo. Poznata je sinergija Cimet zacina kod redukcije povisenih vrednosti secera u krvi.

U samoj proizvodnji Nutrilans proizvoda, nisu primenjena nikakva hemijska sredstva niti su dodati bilo kakvi aditivi, kao sto su vestacke boje, zasladjivaci, arome, emulgatori, konzervansi (obelezavaju se E – brojevima).

Fotka IV

Sta je Funkcionalna hrana ?

Funkcionalna je hrana koja svojom funkcionalnoscu deluje detoksikujuce, preventivno i terapeutski.Funkcionalna je hrana, koja je komplementarna i sinergicna sa svim medikamentoznim i fito – terapijama. Pojam i uopste naziv potice iz Japana,ranih 80-ih godina i koristi se, vec decenijama na Zapadu.
Zbog konzumiranja Industrijske i Fast Food hrane, loseg vazduha,konzumacije svezeg voca i povrca sa ostacima pesticida i herbicida,upotrebe lose ili bakterioloski neispravne vode, doslo je do nuzne potrebe za kompletnom detoksikacijom organizma. Ljudski organizam je takodje pun parazita koji su uzrocnici raznih bolesti. Ostaci radioaktivnog uranijuma (radionukleidi kao posledica bombardovanja) jos su prisutni u tokovima hrane. Funkcionalni obrok Nutrilans je pravi odgovor na takve probleme. Njega koriste i zdravi i bolesni,mladi i stari,sportisti i rekreativci a predstavlja zamenu za obrok (dorucak,vecera ili uzina).

Zasto Omega -3- masne kiseline?

Uloga Omega -3- esencijalnih masnih kiselina je izuzetna kod preventive svih koronarnih bolesti,kancera debelog creva, kancera prostate i kancera dojke. Poznato je dejstvo Omega -3-masnih kiselina i kod ublazavanja tegoba reumatoidnog i osteo artritisa. Evropski narod,i najvise u kontinentalnim delovima, su u stalnom deficitu sa esencijalnim, Omega -3-masnim kiselinama. Izvanredni, potpuno prirodni,biljni izvor neophodnih,Omega -3- polinezasicenih masnih kiselina,predstavlja upravo Funkcionalna hrana Nutrilans jer u svom sastavu sadrzi mleveno Laneno seme,dobijeno jednim specijalnim – patentiranim postupkom ,mlevenja na hladno i sa produzenim rokom trajanja od 2 godine.

Sta su Dijetalna biljna vlakna ?

Zbog svoje hemijske strukture, dijetalna biljna vlakna imaju sposobnost da vezuju razlicite toksine,stetne raspadne produkte metabolizma,radionukleide i teske metale (olovo,ziva,i kadmijum napr.). Na taj nacin se potpuno prirodnim putem vrsi jedna sveobuhvatna detoksikacija organizma. Poznat je i klinicki dokazan prebiotski tj. antimikrobni efekat dijetalnih biljnih vlakana. Dijetalna biljna vlakna se dele na rastvorna,nerastvorna,sporo i brzo fermentujuca. Po preporuci svetske zdravstvene organizacije dnevni unos dijetalnih biljnih vlakana bi trebao da bude, prosecno 35 gr. dnevno. Sa prosecnim sadrzajem od 45 % dijetalnih biljnih vlakana Nutrilans Funkcionalna hrana deklarise se kao veoma bogat izvor dijetalnih biljnih vlakana!

Nutrilans vocna salata

NUTRILANS – ZDRAVSTVENI BENEFITI

GLUTENSKA ALERGIJA – Nutrilans proizvodi ne sadrže gluten i ne izazivaju zapaljenske procese u crevima izazvane prisustvom glutena, već deluju umirujuće i doprinose boljem zdravlju čitavog crevnog trakta.

MRŠAVLJENJE – Obrok Nutrilans je kalorijski siromašan(u proseku 66 Kcal./25 gr.), a redukcija telesne težine obavlja se na najprirodniji način, bez ikakvog “jojo” efekta. Dijetalna biljna vlakna izazivaju sitost bubrenjem u želucu i tako svojim delovanjem usporavaju pražnjenje želuca. Redukcija telesne mase postiže se kombinovanim efektom vlakana na želudac i debelo crevo koje se redovno prazni, kao i snižavanjem nivoa glukoze i lipoproteina u krvi. Konzumacijom samo dve ujutru i dve uveče, vrhom pune, supene kašike Nutrilans proizvoda, može se potpuno zdravo smršati od 3-5 kg na mesečnom nivou.(rezultati su individualni i variraju u zavisnosti od pola,telesne tezine,fizičke aktivnosti itd.) Najbolji rezultati su dobijeni mesanjem Nutrilans proizvoda sa Kefirom!

POVIŠEN HOLESTEROL – Dijetalna biljna vlakna u sastavu Nutrilansa vezuju žučne kiseline za sebe i povećavaju njihovu eliminaciju stolicom. To pokreće sintezu žučnih kiselina iz holesterolskih prekusora, čime se snižava koncentracija “lošeg” (LDL) holesterola u krvi. Sa dva obroka dnevno po dve kašike, rezultati su vidljivi već posle 4 nedelje korišćenja!

POVIŠENI TRIGLICERIDI – Redovnim konzumiranjem dva obroka dnevno, za veoma kratko vreme (4-5 nedelja), redukuju se sve povišene vrednosti triglicerida (masti) do optimalnih vrednosti.

DIJABETES I i II – Svi Dijabeticari, Insulinski(dijabetes I) i ne insulinski zavisnici (dijabetes II), mogu slobodno da koriste Nutrilans® preparate.Oni ne sadrzi dodate secere i predstavljaju hranu ”nisko glikemijskog indexa” koja nakon konzumacije „ne dize „ secer u krvi. Svojim visokim sadrzajem dijetalnih biljnih vlakana, koje imaju osobinu da uravnoteze secer u krvi, Nutrilans® . Funkcionalna hrana sprecava pojavu „ hiper i hipoglikemije„(nagli pad i nagli rast secera u krvi).Time se smanjuju patoloske gladi,suzbija apetit i smiruje stres jer velike oscilacije secera izazivaju emisiju stresnog hormona Kortizola. Ako vam secer varira i skace a niste dijabeticar,smiricete ga i stabilizirati bez ikakve primene medikamenata ! To je uglavnom ”stresogeni secer” koji moze da se stabilizuje odgovarajucim dijetalnim rezimom i koriscenjem Nutrilans® Funkcionalne Hrane.

Taj dijetalni rezim podrazumeva obaveznih 5 obroka dnevno ukljucujuci 2 obroka preparata Nutrilans® ( 1 obrok ujutro do otpr. 9 h i jedan vecernji do otpr. 20,30 h).Od dve uzine dnevno,predlazemo jednu vocnu uzinu po podne ! Prepodnevna uzina moze biti cak i mesavina raznih semenki kao sto su badem,lesnik,pistaci,orah itd. Slatkisi i masna hrana,naravno nisu pozeljni u ovakvom rezimu ishrane!

OPSTIPACIJA I HEMOROIDI – Odlicno se rešavaju korišćenjem preparata uz povlačenje hemoroida već nakon 2 meseca. Ova osobina Nutrilans preparata pogotovu je interesantna za sve trudnice koje imaju ovakve probleme!

VIŠAK KISELINE I ČIR NA ŽELUCU – Mnogi nasi korisnici su nakon upotrebe Nutrilans hrane potpuno izbacili premenu lekova i sode bikarbone protiv pojacane kiseline i čira na želucu.

KAMENČIĆI U ŽUČI – U velikoj meri to je bilirubinsko ili holesterolsko kamenje koje se topi tj. rastvara već nakon 8-10 nedelja korišćenja.Nema nikavog rizika zaglavljivanja kamencica u zucnom kanalu.Prednost rastvaranja kamencica Nutrilans preparatima je nemerljiva jer je i operacija operacije zuci izlisna!Ako imate ovakav problem,probajte sa Nutrilans hranom da resite problem.Za operaciju uvek ima vremena!

JAČANJE IMUNITETA – Prebiotski efekat Dijetalnih biljnih vlakana stvara dominaciju korisnih bifido bakterija.Na taj nacin dolazi do redukcije patogenih bakterija i na taj raste otpornost organizma na sezonske viruse i prehlade uz umirujući uticaj na alergijske reakcije.

NOKTI – Porast i jačanje. Kod mnogih korisnika već nakon mesec dana nadogradnja noktiju više nije potrebna.

AKNE I BUBULJICE – Regulisanjem hormonskog disbalansa kod korisnika sa problematičnom kožom je čišćenje kože lica vidljivo već posle 5-6 nedelja!

MENSTRUALNE TEGOBE I NEREDOVAN CIKLUS – Već posle kratkotrajnog korišćenja Nutrilans-a dolazi do stabilnog menstruacionog ciklusa ili čak i do povratka menstruacije kod osoba koje su prerano ušle u menopauzu.

KUPUJTE DOMACE !

NAČIN UPOTREBE

Nutrilans® – Cimet ili Cokolada, mešaju se kefirom, obicnim ( kravljim ili kozjim) jogurtom ili vocnim jogurtom.U obzir dolazi i sok ili neki caj. Dve,vrhom pune, supene kašike preparata Nutrilans (otprilike 25 gr.) mesa se sa otpr. 2- 3 dl. tecnosti. Sacekati 5 – 10 min.da masa nabubri. U tu smesu mozete napr.dodati sirovo iseckano voce (banana,jabuka ili suva sljiva) Smrznuto voce je takodje dobra opcija …

London NUTRILANS

Za decu narocito a i za starije predlazemo varijantu Nutrilans Čokolada, ( 2 supene kasike) + 2-3 dl.vocnog ili obicnog jogurta (kravlji ili kozji).U tu mesavinu,moze se dodati neki mleveni keks ili dodati oljustena i iseckana jabuka ili banana. Funkcionalna Hrana Nutrilans – Djumbir, moze se preliti kefirom, obicnim jogurtom(kozji ili kravlji) ili sokom od paradajza. Dve, vrhom pune, supene kašike preparata Nutrilans Djumbir (otpr.25 gr.) mesa se sa 2-3 dl. tečnosti. U tu smesu mozete dodati neko iseckano sirovo povrce (sveza paprika,svez krastavac napr.), dinstane pecurke, konzervu tunjevine(prethodno iscedjena od ulja ) ili sardinu sa povrcem. Sacekati 5 – 10 min. da masa nabubri. Tako spremljeni Nutrilans® – obroci mogu biti dorucak,vecera ili uzina. U slucaju da neko posti, Nutrilans® – Funkcionalna hrana moze da se mesa sa paradajz sokom, nekim cajem, mlekom od pirinca, badema ili prosa.

Za muskarce (preko 50 god. starosti) kod kojih vec moze da dodje do problema sa prostatom — kuvani paradajz sok za potapanje Funkcionalne hrane Nutrilans® je izuzetno koristan! Za razliku od sirovog paradajza – kuvani paradajz sadrzi obilje „Likopen“ – antioxidansa i koji je izuzetno dragocen za sve probleme sa prostatom ! Nutrilans® – Djumbir, se moze dodati i u neku supu ili neko corbasto jelo (boranija napr.).

Kada preporucujemo jogurt, najcesce pitanje korisnika je koji jogurt koristiti? Nasa preporuka je: uzmite neki jogurt bogat prebiotskim bakterijama sa 1,5 % mlecne masti!

Mlecne masti u ogranicenim kolicinama su korisne jer se i u njima rastvaraju liposolubilni Vitamini (A,E,Di K) koji se ne rastvaraju u vodi.

Nutrilans se može koristiti i kao izuzetno hranljivi sastojak svakog Vašeg šeika ili smutija. Za efikasnu zaštitu vašeg organizma, za održavanje vašeg optimalnog zdravlja kao i za redukciju tel. težine – preporučuju se dva Nutrilans obroka dnevno (doručak i večera napr.).

Uz korišćenje naših Nutrilans obroka, uvek savetujemo,svakodnevno unošenje dovoljne količine vode! (oko 1-1,5 lit.na dan.). Idealno bi bilo kada bi to bila neka filtrirana voda. Filteri za vodu smanjuju stetu nanetu hlorisanjem i fluorisanjem vode.

Trudnice i deca ispod 12 godina, mogu da koriste Nutrilans® uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Pakovanje: 400 gr.
Bez glutena, bez laktoze, bez dodatih secera, bez aditiva.
Rok trajanja: 2 godine čuvati na običnoj temperaturi!


www.nutrilans.com

www.nutrilans.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *