Zdrave priče

U korak sa svetskim anti-aging trendovima

 

798A6717IOANNA MediGroup specijalna bolnica prati svetske trendove u oblasti medicine, anti-aginga I primene različitih metoda u svrhu očuvanja zdravlja, pospešivanja kvaliteta života I produktivnosti savremenog čoveka.

“Zdrava osoba je srećna osoba, a srećna osoba je lepa osoba. Da bismo što duže sačuvali zdravlje i vitalnost, i u ionako produženom životnom veku, produžili i zdravstveni vek, neophodno je da budemo spremni da uložimo u sebe, u svoje telo kao svoj hram, jer u njemu živimo do kraja našeg života”, kaže dr Ioanna Batisalou, specijalista mezoterapije, estetske i anti-aging medicine i medicinski direktor bolnice IOANNA MediGroup.

Dr Ioanna ne krije zadovoljstvo što upravo njena medicinska ustanova može da se pohvali  saradnjom sa respektabilnim svetskim stručnjacima iz inostranstva. Pored dr Erminerikaru Stregiopoulos iz Japana koja obavlja metodu Myakuraku energetskog isceljivanja i dr Sotirisa Tsioumusa hirurga oftalmologa iz Grčke kojem je specijalnost neoperativno zatezanje kapaka, nekoliko puta godišnje predsednik Svetske asocijacije za anti-aging medicinu dr Claude Dalle gostuje upravo u IOANNA bolnici. Ovaj vodeći svetski lekar specijalista pruža mogućnost I pacijentima iz Srbije i regiona, predviđanje potencijalnih oboljenja metodom 4P koja podrazumeva: prevenciju bolesti i patoloških stanja organizma, predikiciju potencijalnih metaboličkih poremećaja, personalizaciju u kreiranju terapije koja je isključivo individualna i participaju koja podrazumeva aktivno učešće pacijenta u procesu terapije.

Dr Ioanna Batsialou, kao zaljubljenik u anti-aging medicinu i njen preventivni karakter medicine zdravlja,  kao što je vizionarski u Srbiju i region donela i popularizovala mezoterapiju, otišla je opet korak dalje. Naime, prvi prvi put  u Evropi, biće dostupna hiperbaričnu oksigenacija u svrhu anti-aginga u sklopu IOANNA klinike. Terapije će biti indikovane i sprovođene pod nadzorom profesora doktora Tomislava M. Jovanovića, specijaliste kliničke fiziologije, anti-aging medicine, baromedicine, balneokliatologije I medicine sporta.

Promene na koži, pojava bora i niz promena za koje se često neopravdano ‘’optužuje’’ životna dob su upravo posledica nedovoljne količine raspoloživog molekulskog kiseonika. Ukoliko ne spavate dobro, prekomerno se znojite, imate problem sa pritiskom, lošom cirkulacijom, malaksalali ste… Ako imate nedovoljno  vremena za bavljenje sportom, ili pak za boravak u prirodi, ukoliko ste pod konstantnim stresom u svom poslovnom ili privatnom okruženju, Hiperbarična oksigenacija u značajnoj meri doprinosi oporavku organizma. Štedi srce. Pospešuje revitalizaciju organizma. Povećava efikasnost primenjeneih metoda esteteske medicine. Ubrzava ulazak organizma u homeostatsku harmoniju. Stimuliše aerobnu metaboličku aktivnost. Sprečava nagomilavanje kiselih supstrata i time doprinosi bržoj detkosikaciji i produženju životnog veka. Povećava imunološke sposobnosti. Skraćuje vreme zarastanja rana i eliminacije hematoma i edema. Stimuliše rast kolagena i efikasnost biostimulativnih programa (matične ćelije i preparati na njihovoj osnovi). Tonizora kožu, čini je svetlijom i mlađom uz poseban doprinos smanjenja broja i veličine već postojećih promena. Odlaže pojavu promena na koži”, otkriva profesor dr Tomislav M. Jovanović, predsednik Srpske asocijacije za anti-aging medicinu.05

Osim anti-aging hiperbarične oksigenacije, u IOANNA specijalnoj bolnici, članici MediGroupa, omogućena je i infuziona suplemenetacija jer nedovoljni unos minerala i aminokiselina, smanjena absorpcija, način življenja, glavobolje, digestivni problemi i još niz, ukazali su veliku potrebu za ovakvim načinom nadoknade.

”Ukoliko je dvadeseti vek bio vek penicilina, onda je dvadeset prvi definitivno vek suplemenata”, ističe dr Ioanna Batsialou koja osim infuzione suplementacije toplo preporučuje korišćenje kolagena u anti-agingu. Jedan od veoma važnih činilaca u produžavanju vitalnosti je i nerastvorljivi fibrilarni protein kolagen koji je osnovni sastav svih vezivnih tkiva..

”Suplementacija ovog proteina je od izuzetne važnosti za očuvanje sveukupnog zdravlja. Kliničkim ispitivanjima na uzorku od 100 ispitanica 40-55 godina u toku 8 nedelja, utvrđeno je da tečni BEAUTIN COLLAGEN izolovan iz ribe Tilapija, ima najveći sadržaj aminokiselina u poređenju sa drugim preparatima. BEAUTIN COLLAGEN preporučuje se za održanje zdravih konektivnih tkiva, hrskavice, kostiju i zglobova, jačanje kose, noktiju, za bolji i hidriraniji izgled kože i umanjenje dubokih linija i bora, antioskidantskog je svojstva, jača mišićni tonus kože čak za 30 odsto tokom upotrebe 12 nedjelja”, savetuje dr Ioanna Batsialou.

http://www.mesotherapy.rs/#!home/home.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *