Gde ići?

Belgrade gathering – frizerski festival 13. maja u CK VLADA DIVLJAN

Beograd i Srbija imaju čast da posle dugogodišnje pauze budu domaćini velikog međunarodnog frizerskog događaja, festivala, osmišljenog po ugledu na najbolje svetske evente tog tipa, rečeno ja na današnjoj konferenciji za medije, povodom predstojećeg “BelgradegatHAIRing-a”, zakazanog za 13. maj u KC “Vlada Divljan” (bivšem klulturnom centru “Palilula”)._I0A1737_resized

Reprezentativnom broju predstavnika “sedme sile”, obratili su se organizatori -predstavnici frizerske struke i medija: Dejan Kostić iz “Fringe tima”, Boban Ristić (“Hair Force”), kao i voditeljka programa festivala Marija Kostić, TV-novinarka.

Kako se moglo čuti, ovaj jedinstveni festival na našim prostorima, okupiće oko 400 frizera iz celog regiona kao i goste i demonstatore iz Londona, Bostona,Tel Aviva, Slovenije, Bosne i Hercegovine… uz domaćine iz Beograda i Novog Sada. Posetioce očekuje vrhunski i raznovrsni  program na stage-u, pod dirigentskom palicom frizera svetskih razmera i vodećih domaćih “majstora”, sa mnogo atraktivnih modela uz prateće sadržaje poznatih frizerskih brendova na više štandova. Glavne zvezde su mahom poreklom sa ovih prostora, frizeri, koji su se otisnuli u svet i napravili veliki uspeh u ovom zanatu.
Cilj organizovanja “Belgrade gatHAIRing” festivala  je da se ožive bogati potencijali i ogromne mogućnosti edukacije frizera u Srbiji i sve to atraktivno prezentuje široj javnosti sa tendencijom da event postane tradicija, a poseban kuriozitet ja da iza njega ne stoji ni jedan brend frizerske opreme pojedinačno, već isključuvo predstavnici frizerske struke, koji će time ujedno i ukazati javnosti na njihov trenutni položaj u Srbiji.

Šta je “Belgrade gatHAIRing”? To je veliki međunarodni frizerski festival, koji će se održati u nedelju 13. maja 2018. godine u Centru za kulturu “Vlada Divljan” (bivša ustanova kulture “Palilula”).

Cilj organizovanja “Belgrade gatHAIRing” festivala  je da se ožive bogati potencijali i ogromne mogućnosti edukacije frizera u Srbiji i sve to atraktivno prezentuje široj javnosti sa tendencijom da event postane tradicija, a poseban kuriozitet ja da iza njega ne stoji ni jedan brend frizerske opreme pojedinačno, već isključuvo predstavnici frizerske struke, koji će time ujedno i ukazati javnosti na njihov trenutni položaj u Srbiji._I0A1818_resized

Učesnici o festivalu:

„BEOGRADSKI BERBERIN“(SRBIJA)

-Svaka čast organizatorima koji su posle dužeg niza godina uspeli da na jednom mestu skupe najbolje svetske majstore i organizuju okupljanje i druženje oko kose kolega iz branše. Velika nam je čast što ćemo se na bini naći sa učesnicima festivala. A detalji našeg performansa neka ostanu kao iznenađenje koje ostavljamo za binu – završavaju naši sagovornici.

MARTIN GROS (SLOVENIJA):

-Eventi poput budućeg beogradskog u koji dolazim prvi put, će biti prilika da pokažemo kreativnost iz raznih uglova: bilo iz Londona, Bostona ili Tel Aviva, iz Beograda, ili negde iz regona! Uglavnom biće to veliki šou za sve frizere!

SASHO KREMICH (LONDON):

Osetiće se energija između mene i modela a cela ideja ovog jedinstvenog frizerskog festivala začeta od strane njega i beogradskog kolege Bobana Ristića, kao i da im se u tome priključio i ” FRINGE TIM” iz Beograda.Pronašli smo se preko društvenih mreža i pošli od pitanja: zašto ne bismo napravili pravi event a ne samo seminare? Treba i nova generacija frizera nešto da napravi? Frizerima nedostaju pokreti… i to pokreti ruke, šake …. Danas u rukama svi najčešće drže samo mobilne telefone i tablete… igraju igrice…itd. Po meni 80-90 odsto školovanih frizera nemaju pravu ideju i prirodan talenat već se bave tim poslom samo da bi nešto radili”

 

Ostalo je još samo da se “podigne zavesa” i da se vidimo se 13. maja, jer “Belgrade gatHAIRing” može da počne!

O SVIM OSTALIM DETALJIMA MOŽETE SE INFORMISATI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI:

https://www.facebook.com/belgradegathairing/001-1 (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *